Η δραματική αποκάλυψη του Γιούνκερ και το δίλημμα της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Του Γιάννη Ντάσκα

«Ήταν πολύ πιθανό να βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη το 2012 και αυτό θα συνέβαινε αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έπαιρνε τόσο γρήγορες αποφάσεις που καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη από αυτές που κατηγορούν την Ελλάδα για αναβλητικότητα και αργοπορία δεν πήρε στη δική της χώρα»

Η δήλωση αυτή ανήκει στον πρώην επικεφαλής του Γιουρογκρουπ και πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλώντ Γιούνκερ του επιλεγόμενου και «φιλέλληνα».

Η δήλωση δείχνει ότι είχαμε φτάσει ακριβώς στο σταυροδρόμι στο οποίο άλλοι υποστήριζαν και υποστηρίζουν και σήμερα ότι έπρεπε να πάρουμε το δρόμο της εξόδου και της επανόδου στη δραχμή μας.

Η κυβέρνηση επέλεξε την ευρωζώνη με σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας,όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις της εποχής

Το αν είναι σωστό η όχι θα φανεί από το αποτέλεσμα στο… μέλλον. Αν η Ελλάδα σωθεί και ο ελληνικός λαός αποκατασταθεί οικονομικά στην κατάσταση που ήταν πριν την κρίση τότε θα δικαιωθούν πανηγυρικά οι επιλογές της ευρωζώνης. Αν η κρίση παραταθεί για πολλά χρόνια και μάλιστα αν προκληθεί και αναταραχή,όπως προέβλεψε χθες ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σόϊμπλε τότε πάντα θα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιος ήταν ο σωστότερος δρόμος.

Ο Σόϊμπλε είπε χθες ότι αν η ανεργία εξακολουθήσει να πλήττει τους νέους τα επόμενο χρόνια τότε θα υπάρξει ξεσηκωμός στην Ευρώπη με αβέβαιο το μέλλον της.

Τα πάντα θα κριθούν από το αν θα επιστρέψει η χώρα μας στις αγορές και εκεί να παραμείνει με τα προ της κρίσης δεδομένα σε επιτόκια, δάνεια κ.λ.π.

Keywords
Τυχαία Θέματα