Η ΕΡΤ χρηματοδοτεί τον ελληνικό κινηματογράφο.

 

Την απόφαση της ΕΡΤ να χρηματοδοτήσει παραγωγές ελληνικών ταινιών, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Νίκος Τέλλης, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, την περασμένη Πέμπτη, υπογραμμίζοντας έτσι τον κοινωνικό ρόλο της ΕΡΤ.

Το ύψος της επιχορήγησης για την περίοδο

2012-2013, ανέρχεται στα 4.500.000 ευρώ και αφορά σε 35 ελληνικές παραγωγές. Πρόκειται για ταινίες-ο κατάλογος των οποίων έχει ήδη ανακοινωθεί- που, είτε βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής, είτε έχουν ολοκληρωθεί και χρειάζονται την απαραίτητη υποστήριξη, για να προωθηθούν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί μέσω του ΕΚΚ (Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου) και του θεσμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των ενεργειών στήριξης, η ΕΡΤ θα κινηθεί με διάθεση δωρεάν διαφημιστικού χρόνου, συμμετοχή στα κόστη προβολής και προώθησης ταινιών σε διεθνή φεστιβάλ, παραγωγή ειδικών εκπομπών για την προώθηση της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής, δημιουργία σταθερών ζωνών προβολής των ταινιών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ και μέτρα προώθησης των ταινιών στο εξωτερικό.

Επιπλέον το μέλος του Δ.Σ., Χάρης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στην πρόθεση της ΕΡΤ να προχωρήσει σε ανταλλαγές ελληνικών κινηματογραφικών παραγωγών, με άλλες του εξωτερικού, μέσω των τηλεοπτικών σταθμών, μελών του European Broadcasting Union (EBU) . Τέλος, αναφέρθηκε στη δημιουργία φεστιβάλ, με τίτλο «Κινηματογραφικός Μαραθώνιος», το οποίο θα πραγματοποιείται σε αίθουσες της Αθήνας, προβάλλοντας 100 ταινίες, ισάριθμων παραγωγών.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα