Η ιταλική κεντροαριστερά θέλει Μάριο Μόντι

H ιταλική κεντροαριστερά όπως φαίνεται τάσσεται υπέρ του τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Μόντι στην προεδρία της Δημοκρατίας, με αφορμή τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2013.
Ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, Ματέο Ρέντσι, είπε στην εφημερίδα Λα Στάμπα «Για τον Μάριο Μόντι θα επιθυμούσα έναν σημαντικό πολιτικό ρόλο. Η προεδρία της Δημοκρατίας είναι ένα αξίωμα που ακολουθεί την κατεύθυνση την οποία νομίζω ότι θα έπρεπε να επιλέξουμε».

Και η Έμμα

Μπονίνο, ιστορικό μέλος του Ριζοσπαστικού Κόμματος, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας Λα Ρεπούμπλικα, τόνισε: «ο Μόντι είναι ισόβιος γερουσιαστής και δεν νομίζω ότι θα επιστρέψει στο πανεπιστήμιο ή ότι μπορεί να αποσυρθεί», αλλά και ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, δήλωσε πως «Ο Μάριο Μόντι δεν πρόκειται να βγει στην σύνταξη».

Παράλληλα, στην πρώτη κατηγορία ανήκουν το κεντρώο κόμμα UDC με τον Πιερφερντινάντο Καζίνι, επικεφαλή και μέρος του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας, που ίδρυσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Να σημειωθεί πως και ο ίδιος ο μεγιστάνας σε πρόσφατες δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένος να στηρίξει μια τέτοια εξέλιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα