Η ομάδα Blitz παρουσιάζει τον «Δον Κιχώτη» στο Φεστιβάλ Αθηνών

Τη δική τους ανάγνωση του «Δον Κιχώτη» επιχειρούν τα μέλη της ομάδας Blitz.

Η παράσταση, που παρουσιάζεται στις 28 και 29 Ιουνίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, ανασυνθέτει το μύθο του «ιππότη της κατηφούς μορφής», επιχειρώντας να εντοπίσει τη μοναξιά αυτού του προσώπου που κυνηγάει χίμαιρες διασχίζοντας, πάνω στο ψωραλέο άλογό του, έναν σκληρό και ακατανόητο κόσμο.

Δανειζόμενη τη γλώσσα και τα στοιχεία του ντοκιμαντέρ,

η Ομάδα Blitz παρουσιάζει γεγονότα της ζωής και περιστατικά που ακολούθησαν το θάνατο του Δον Κιχώτη, μέσα από μαρτυρίες σύγχρονων και μεταγενέστερών του υπαρκτών και επινοημένων προσώπων, που τον παρουσιάζουν άλλοτε θετικά και άλλοτε με μελανά χρώματα.

Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της ομάδας, πρόκειται για «ένα στατικό rοad movie που κατά κάποιον τρόπο ασχολείται με αυτό που ο Ούγγρος συγγραφέας Λάζλο Κρασναχορκάι ονόμασε μελαγχολία της αντίστασης».

Η συνέπεια στο κείμενο του Θερβάντες αίρεται για να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της παράστασης που είναι να καταδείξει τη μοναξιά της ύπαρξης αυτού του αντι-ήρωα και να ερμηνεύσει την ονειροπόλα ματιά του στην πραγματικότητα, που διαρκώς τον διέψευδε.

Η υποψήφια για το ευρωπαϊκό βραβείο New Theatrical Realities ομάδα Blitz σχηματίστηκε τον Οκτώβριο του 2004 από τους Γιώργο Βαλαή, Αγγελική Παπούλια και Χρήστο Πασσαλή.

Στην παράσταση που θα παρουσιαστεί στον χώρο της Πειραιώς 260, παίρνουν μέρος οι: Α. Αρμαγανίδης, Γ. Βαλαής, Μ. Μαθιουδάκης, Α. Παπούλια, Χ. Πασσαλής, Φ. Ταλαμπούκας, Μ. Τριανταφυλλίδου και Ν. Φλέσσας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελείται η Εύα Μανιδάκη.

Η ομάδα συμμετείχε στο φεστιβάλ «Εργοτάξια της Ευρώπης» που διοργανώθηκε στο Παρίσι από το Theatre De La Ville (με την παλιότερη δουλειά τους «Guns!Guns! Guns!»).
Η παράσταση παρουσιάζεται στο Κτίριο Δ, στην Πειραιώς 260.

Τιμές εισιτηρίων
25, 20 ευρώ (μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ)

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα