Η Πάτι Σμίθ συνάντησε τον Πάπα

Η Πάτι Σμιθ πέρασε ανάμεσα στην ελβετική φρουρά του Βατικανού και τους υπόλοιπους πιστούς, οι οποίοι περίμεναν στωικά να δουν από κοντά τον Πάπα Φραγκίσκο, για να σφίξει το χέρι του νέου Πάπα.

Όταν τον είδε, του άπλωσε το χέρι της και εκείνος το πήρε και το έσφιξε θερμά στο δικό του, χαρίζοντας της ένα ζεστό χαμόγελο.

Η σκηνή απαθανατίστηκε και η φωτογραφία κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, γοητεύοντας για την απλότητα των δύο «πρωταγωνιστών» της.

«Μόλις έμαθα ότι ο Πάπας Βενέδικτος 16ος παραιτήθηκε, προσευχήθηκα ο διάδοχός του να επιλέξει

το όνομα Φραγκίσκος. Και όταν, μετά τον λευκό καπνό, έμαθα από την τηλεόραση, ότι ο νέος Πάπας θα ονομαστεί Φραγκίσκος ήμουν ευτυχισμένη. Πιστεύω πως είναι πολύ ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, μου αρέσει πολύ. Το όνομα που επέλεξε είναι θαρραλέο. Βέβαια, είναι νωρίς να κρίνουμε και εγώ δεν είμαι καθολική και επομένως βλέπω τα πράγματα χωρίς το βάρος του δόγματος, όμως βρίσκω ότι είναι όμορφο και θαρραλέο που επέλεξε το όνομα αυτό, το οποίο αντιπροσωπεύει την ταπεινότητα, την αυταπάρνηση και την προσοχή για την φύση», δήλωσε η Πάτι Σμιθ, η οποία βρέθηκε στη Ρώμη για να συμμετάσχει σε μουσικό φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα