Η “πιάτσα” έχει τη δική της ιστορία!

Στα λόγια έμεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και τα… στέκια του «έρωτα» στη θέση τους. Οι εξαγγελίες του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία «γειτονιάς του έρωτα» δεν έχουν γίνει πράξη μέχρι στιγμής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα Αφρικανές, Ρουμάνες, Βουλγάρες και άλλων εθνοτήτων ιερόδουλες, ορισμένες από αυτές παράνομες και άλλες νόμιμες να εργάζονται ακόμα και μέρα μεσημέρι σε πολυσύχναστες

περιοχές της πόλης. Και μπορεί οι οδοί Σαπφούς και Ταντάλου στην περιοχή των δικαστηρίων να είναι οι γνωστές «πιάτσες», στη δυτική πλευρά της πόλης ο αγοραίος έρωτας ανθεί και οι ανθρώπινες ιστορίες ποικίλουν!

Στο Βαρδάρη, όπου στο παρελθόν βρίσκονταν οι περισσότεροι οίκοι ανοχής της Θεσσαλονίκης η κατάσταση σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί «από φυσιολογική έως ανεκτή» σύμφωνα με όσα αναφέρει κάτοικος της περιοχής. Λίγο η κρίση, λίγο τα «λουκέτα» αλλά και η… κινεζοποίηση της περιοχής, όπως ισχυρίζονται κάτοικοι και καταστηματάρχες πέριξ του δικαστικού μεγάρου έφεραν μια κάποια αναβάθμιση. «Είναι πιο ήσυχη η περιοχή αυτή τη στιγμή. Τα έχουμε βρει και με τους Κινέζους. Όσο για τα κορίτσια είναι δεκατίες εδώ πέρα, τώρα θα μας πειράξουν; Αυτές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας», αναφέρει ένας από τους εναπομείναντες Έλληνες εμπόρους.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην karfitsa.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα