Η Ρωσία ζήτησε να σταθμεύσει πολεμικά πλοία της στην Πάφο

Στο περιθώριο του 17ου Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, που διεξάγεται στην Αγία Πετρούπολη ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Γιαννάκης Κασουλίδης είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του κ. Σεργκέι Λαβρόβ για τη διευθέτηση του Κυπριακού, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS.

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, «εξετάστηκαν επίκαιρα ζητήματα της διμερούς συνεργασίας και ορισμένα διεθνή θέματα», ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης «ανταλλάχθηκαν απόψεις για την κατάσταση γύρω από τη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο της αναμενόμενης το φθινόπωρο επανέναρξης

των διακοινοτικών συνομιλιών» και ο Κύπριος υπουργός ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά «σχετικά με τις προσεγγίσεις της κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας εν όψει της επικείμενης διαπραγματευτικής διαδικασίας».

Κυπριακές διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η αναλυτική συζήτηση για το Κυπριακό επιβεβαίωσε έτι μία φορά «το δεδομένο ενδιαφέρον της Μόσχας για την υπόθεση του Κυπριακού» και συμπλήρωσαν ότι από κυπριακής πλευράς, παρουσιάστηκε και συζητήθηκε ξανά η πρόταση της Κύπρου για την Αμμόχωστο.

Από την πλευρά τους, ρωσικές διπλωματικές πηγές αποκάλυψαν ότι η Μόσχα υπέβαλε στη Λευκωσία για άλλη μια φορά το αίτημα παροχής σειράς στρατιωτικών διευκολύνσεων, που θα αφορούν κυρίως στάθμευση, κατά διαστήματα, ρωσικών πλοίων στη βάση της Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα