Η σύντομη ζωή του μικρού γιγάντιου πάντα

Έξι μέρες μετά τη γέννηση του, το μωρό πάντα που σκόρπισε χαρά στην Κίνα με την γέννηση του, βρέθηκε σήμερα νεκρό στο ζωολογικό κήπου του Ουένο στο Τόκιο.

Το νεογέννητο, στο οποίο δεν είχε δοθεί ακόμη όνομα, ήταν το πρώτο μωρό πάντα που γεννήθηκε εδώ και 24 χρόνια στο ζωολογικό κήπο του Ουένο. Ήταν μάλιστα η πρώτη γέννηση που έγινε ποτέ στον Ουένο έπειτα από φυσικό ζευγάρωμα, καθώς το μωρό που γεννήθηκε το 1988 είχε προκύψει από τεχνητή γονιμοποίηση.

Σήμερα το πρωί, οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου βρήκαν το μωρό πάντα νεκρό, δίπλα στην μητέρα του, την Σιν Σιν. «Κατά τη διάρκεια

του θηλασμού, το μικρό πιθανότατα «στραβοκατάπιε» γάλα και πνίγηκε. Του κάναμε καρδιακές μαλάξεις, αλλά δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του» αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι αρχές του ζωολογικού πάρκου.

«Οι φύλακες βρήκαν το μωρό ξαπλωμένο ανάσκελα πάνω στο στομάχι της μητέρας του, της Σιν Σιν, και διαπίστωσαν ότι η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπάει», εξήγησε ο ζωολογικός κήπος στον ιστότοπό του.

Οι κινεζικές αρχές είχαν χαιρετίσει τη γέννηση του μικρού στις 5 Ιουλίου, καθώς τα γιγάντια πάντα, ένα είδος που απειλείται, θεωρούνται «εθνικοί θησαυροί» στην Κίνα.

«Είναι μια καλή είδηση. Τα γιγάντια πάντα είναι αγγελιαφόροι φιλίας. Ελπίζουμε πως τα αισθήματα κάθε λαού απέναντι στον άλλο και πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και την Ιαπωνία θα βελτιωθούν χάρη στη γέννηση του μικρού» είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Ουεϊμίν.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα