Η σύσκεψη που αλλάζει την Ελλάδα που ξέραμε

Εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον της οικονομίας είναι οι ώρες που διανύουμε καθώς θα ληφθούν αποφάσεις που θα αλλάξουν για πάντα την Ελλάδα που ξέραμε.

Το σκληρό πακέτο μέτρων που ζητά η τρόικα θα συζητηθεί στη σύσκεψη που θα γίνει σο Μαξίμου στις 14.00 με τη συμμετοχή του Αντώνη Σαμαρά,
του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη.Οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.Ρ μπορεί να μην ενημερώθηκαν για τα μέτρα είναι όμως σαφές ότι θα πρέπει να βάλουν την υπογραφή τους γιατί αλλιώς οι δανειστές δεν θα εγκρίνουν νέα δόσηΟι περικοπέςΤο πακέτο είναι πολύ σκληρό και σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει:-ένταξη των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ στο ενιαίο μισθολόγιο του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, κάτι που σημαίνει μεγάλες μειώσεις στους μισθούς-μείωση στα ειδικά μισθολόγια κατά 10% που θα ισχύσει αναδρομικά από 1η Ιουλίου, με εξαίρεση αστυνομικούς και στρατιωτικούς που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες.

-πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μειώσεις των αμοιβών των στελεχών δημόσιας διοίκησης και ΟΤΑ.

-πλαφόν στις συντάξεις 2.000 ως 2.200 ευρώ.-μείωση 5% στις συντάξεις από 1.000 ως 1.400 ευρώ και 10% για συντάξεις από 1.400 και άνω-περικοπές στις διπλές συντάξεις που ξεπερνούν το ποσό των 1400 ευρώ- μείωση του προνοιακού μέρους της κατώτατης σύνταξης κατά 150 ευρώ για όσους έχουν και άλλα εισοδήματα πλην της σύνταξης.

- μείωση στο εφάπαξ ως 22%.

-πλαφόν 1.500 ευρώ το χρόνο για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για τις ανάγκες από αυτό το ποσό και πάνω ο ασφαλισμένος θα πληρώνει 100% από την τσέπη του.

Διατηρούνται τα επιδόματα ΕΚΑΣ και της ανεργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα