Η τριπλή δύσκολη αποστολή του τσάρου Στουρνάρα

Το Reuter’s παρουσιάζει τον Γιάννη Στουρνάρα ως ένα γλυκομίλητο, αλλά και ιδιαίτερης αναγνώρισης οικονομολόγο
Υποστηρίζει επίσης ότι το έργο το οποίο έχει κληθεί να αναλάβει απαιτεί ικανότητες ταχυδακτυλουργού και σίγουρα δεν έχει άδικο.
Ο πρώην Κνίτης λόγω του ότι ήταν ενεργό μέλος της ΚΝΕ το 1978, μπορεί να μιλάει τη γλώσσα της αγοράς, αλλά καλείται να κάνει την πίο δύσκολη δουλειά του κόσμου, σε μια χώρα που βυθίζεται στο

τέλμα και απειλείται με χρεοκοπία.
Οι βασικές του προτεραιότητες είναι οι εξής:
Η ολοκλήρωση της φορολογικής μεταρρύθμισης
-η τελική διαμόρφωση των όρων συμμετοχής των ιδιωτών στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών,
-η εκκίνηση του… αραχνιασμένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων
Η Τρόικα, όταν θα έλθει στην Αθήνα, θα απαιτήσει ορατή πρόοδο σε αυτούς τους τρεις τομείς, πριν εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του Ιουνίου, ύψους 4 δισ. ευρώ.
Κατά τα λοιπά, αναμένεται «σάρωμα» των φοροαπαλλαγών (για ιατρικά έξοδα, ενοίκιο κ.ά.), καθιέρωση ενιαίου, κλιμακούμενου τέλους κατοχής ακίνητης περιουσίας, που θα υποκαταστήσει και το «χαράτσι» μέσω της ΔΕΗ από το 2013, μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρηματικών κερδών και απλοποίηση του συστήματος, μεταξύ άλλων και με την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.
Οι ώριμες ιδιωτικοποιήσεις
Στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, σε σχετικά ώριμο στάδιο βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για προσκλήσεις ενδιαφέροντος για τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και την Εγνατία Οδό.

Keywords
Τυχαία Θέματα