«Ηχηρές» αποκαλύψεις για Σταμάτη και Ζήγρα

Νέα διαστάσεις παίρνει η υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου καθώς η ΕΛ.ΑΣ σε ερευνά της εντόπισε τραπεζικούς λογαριασμούς της Βίκυς Σταμάτη και του Νίκου Ζήγρα στην Ελβετική τράπεζα UBS.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «το Βήμα» στους δύο λογαριασμούς εμβάζονται μεγάλα χρηματικά ποσά, κυρίως την περίοδο

2006-2007, που πιθανότατα εκπονήθηκαν από μίζες για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Η αποκάλυψη αυτή οδηγεί σε άλλοι δρόμο τις έρευνες τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, σε ότι αφορά τις παράνομες ενέργειες και για το «ξέπλυμα χρήματος», αφού εντοπίζονται πλέον και ύποπτοι τραπεζικοί λογαριασμοί στην Ελβετία στα ονόματα της συζύγου του πρώην υπουργού αλλά και του ξαδέλφου του.

Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία παραδόθηκαν στις δικαστικές αρχές, η σύζηγος Βίκυ Σταμάτη είναι δικαιούχος του τραπεζικού λογαριασμού με αριθμό «240-205752» στην UBS ενώ στην ίδια ελβετική τράπεζα -με έδρα στη Γενεύη- ο κ. Νίκος Ζήγρας είναι δικαιούχος του λογαριασμού με αριθμό «240-205575». Οι δύο τραπεζικοί λογαριασμοί φέρεται να έχουν ανοιχθεί την ίδια χρονική περίοδο ενώ σύμφωνα με κάποιους πρώτους υπολογισμούς τα χρήματα αυτά, την περίοδο 2005-2007, στον λογαριασμό της κυρίας Βίκυ Σταμάτη υπολογίζονται σε 500.000 περίπου ευρώ ενώ στον αντίστοιχο λογαριασμό του κ. Ζήγρα εμβάζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ.Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πηγές σε τράπεζες και άλλων ευρωπαϊκών χωρών υπάρχουν σειρά άλλων λογαριασμών του κ. Νίκου Ζήγρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα