Ιδού οι αλλαγές που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός στην κυβέρνηση

Ξεκάθαρη εικόνα για τα πρόσωπα που θέλει να απαρτίζουν το νέο υπουργικό του σχήμα ενόψει του πολυσυζητημένου ανασχηματισμού φαίνεται πως έχει ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ένα 24ωρο μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του με τους νυν υπουργούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που επιθυμεί είναι να φτιάξει ένα σχήμα το οποίο θα είναι έτοιμο να υλοποιήσει άμεσα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων ενώ θέλει να προετοιμαστεί ενόψει της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και του νέου φορολογικού που

εκκρεμεί.
Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα δρομολογηθούν αμέσως μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου και αναμένεται να ζητήσει την γνώμη των δύο πολιτικών αρχηγών. Βασικό ρόλο στο νέο υπουργικό σχήμα φαίνεται να παίρνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς εξετάζεται η συμμετοχή του στην κυβέρνηση και μάλιστα στη θέση του αντιπροέδρου, ωστόσο το ενδεχόμενο παραμένει ακόμα ανοιχτό.
Βασικό σενάριο αλλαγής στο μυαλό του πρωθυπουργού σκέψη του πρωθυπουργού του είναι η διάσπαση του υπουργείου Ανάπτυξης ενώ όπως φημολογείται την υπουργική του καρέκλα θα συνεχίσει να έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Αμετακίνητοι φέρονται επίσης οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών και Αμυνας ενώ δεν έχει ακόμη εντελώς αποσαφηνιστεί ποιά πρόσωπα θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα με επικρατέστερα εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάκη Βορίδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα