Ιερώνυμος: «Το μεγαλύτερο φάρμακο στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη»

Tο Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας της «Αποστολής» στη Χίο επισκέφτηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. «Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση οδηγεί τους ανθρώπους στην απομόνωση με αποτέλεσμα την έξαρση των ψυχολογικών παθήσεων, όπως η κατάθλιψη, το Κέντρο στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που υποφέρουν προσφέροντας τους αγάπη», είπε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος μιλώντας στους εργαζόμενους.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη της προσφοράς που πρέπει να δίνεται λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το μεγαλύτερο φάρμακο

στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη».

Ο γενικός διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, παρουσίασε στοιχεία με την πρόοδο του Κέντρου, δίνοντας έμφαση στην αύξηση του δείκτη εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας απέναντι στο επιστημονικό προσωπικό της δομής, το οποίο από το 2007 έως σήμερα έχει αυξήσει κατά 150% την επισκεψιμότητα του.

Ακόμη ανακοίνωσε τη συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με το Κέντρο Ημέρας Ψυχικής Υγείας, τη Σχολή Γονέων που δημιούργησε ο Μητροπολίτης Μάρκος καθώς και σε προνοιακά προγράμματα.

Η επιστημονικά του Κέντρου κ. Ελένη Σιακαβέλλα στην ομιλία της τόνισε: «Είναι μία δομή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, που παρέχει υπηρεσίες σε ανθρώπους με χρόνιες ψυχικές διαταραχές, καθώς και σε άτομα που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικά προβλήματα και χρήζουν συμβουλευτικής υποστήριξης για την αρτιότερη διαχείριση των προβλημάτων τους. Σε μηνιαία βάση ο ψυχίατρος, οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Ημέρας πραγματοποιούν θεραπευτικές συνεδρίες σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκος, ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Μάξιμος Παπαγιάννης.

The post Ιερώνυμος: «Το μεγαλύτερο φάρμακο στην ψυχική ασθένεια είναι η χριστιανική αγάπη» appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα