Ιερόσυλοι χτύπησαν 5 εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα

Τρεις Έλληνες δεν είχαν ούτε ιερό ούτε όσιο αφού είχαν χτυπήσει πέντε εκκλησίες στη Δράμα και τα γύρω χωριά, όλες μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα.

Εκτός από εικόνες, τάματα και ό,τι αντικείμενα που θεωρούσαν πολύτιμα, έκλεβαν από τους ναούς ακόμη και το λάδι για τα καντήλια ή το κρασί για τη Θεία Κοινωνία.

Στα χέρια… τροχονόμων που τους υποψιάστηκαν όταν τους είδαν να βγαίνουν από μια εκκλησία της Δράμας έπεσαν οι δυο γυναίκες ηλικίας 47 και 74 χρόνων και ο 31χρονος άνδρας.

Έκαναν έρευνα στο

αυτοκίνητό τους και βρήκαν δέκα τάματα, ένα σταυρό, δυο επίχρυσα μενταγιόν, εννέα μπουκάλια λάδι, πέντε μπουκάλια κρασί, ένα μπουκάλι άρωμα, επτά διαρρηκτικά εργαλεία, δυο φακούς και δυο ζευγάρια γάντια.

Οι ιερόσυλοι παραδόθηκαν στην Ασφάλεια, άνδρες της οποίας ερεύνησαν το σπίτι τους και ανακάλυψαν 25 εικόνες, 47 τάματα, επτά σταυρούς, μια επιχρυσωμένη Αγία Λόγχη, μια επιχρυσωμένη λαβίδα, τρία δαχτυλίδια, 33 κομποσκοίνια, δυο καλύμματα εικόνων, οκτώ ξύλινα βραχιόλια, μια κερματοθήκη, ένα μεταλλικό γουδί, δυο μπουκάλια κρασί και ένα μικρόφωνο που είχαν κλαπεί από τις άλλες τέσσερις εκκλησίες σε χωριά της Δράμας.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο, 175 φυσίγγια κρότου των 9 mm, έξι κυνηγετικά φυσίγγια, δυο μαχαίρια με λάμες μήκους εννέα και δέκα εκατοστών, ένα αμυντικό σπρέι που όλα τα κατείχε παράνομα ο 31χρονος, διάφορα κλειδιά από αυτοκίνητα και πόρτες των οποίων η προέλευση ερευνάται και 226 ευρώ.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν χτυπήσει και άλλες εκκλησίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα