Ιωάννινα: Προς κατεδάφιση ό,τι δεν θα αξιοποιηθεί στο παλιό «Χατζηκώστα»

Τον «γόρδιο δεσμό» του παλιού νοσοκομείου «Χατζηκώστα» ανέλαβε να κόψει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλίας Θεοδωρίδης.

Η νέα φωτιά σε ένα από τα υπό κατάληψη κτίρια πριν δύο εβδομάδες ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον κ. Θεοδωρίδη, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να εξευρεθεί οριστική λύση και να μπει τέλος σε μια κατάσταση που αποτελεί ντροπή για την πόλη.

Πριν λίγες ημέρες, συνοδευόμενος

από τον διοικητή του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» Φώτη Βάββα, είχε επισκεφθεί προσωπικά τους χώρους του παλιού νοσοκομείου «Χατζηκώστα», διαπιστώνοντας πως οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες που έχουν βρει καταφύγιο στα κτήρια, διαβιούν κάτω από άσχημες συνθήκες με αποτέλεσμα να δημιουργούν προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας τόσο στις δομές που λειτουργούν σε διπλανά κτίρια όπως ο ξενώνας του προγράμματος «Ψυχαργώς», η Νοσηλευτική Σχολή, Σύλλογοι φορέων υγείας κ.α. όσο και στους κατοίκους της περιοχής.

Χθες το πρωί συγκάλεσε σύσκεψη προκειμένου όλοι οι τοπικοί φορείς να δρομολογήσουν από κοινού λύσεις για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, καθώς οι παρεμβάσεις που έγιναν κατά το παρελθόν δεν έφεραν κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Σε αυτό άλλωστε συμφώνησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππος Φίλιος, ο διοικητής του «Χατζηκώστα» Φώτης Βάββας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Ανδρέας Παπιγκιώτης, σημειώνοντας ότι η απομάκρυνση των καταληψιών και η σφράγιση των κτηρίων πριν ένα περίπου χρόνο ήταν αναποτελεσματικό μέτρο.

Πηγή: Ελευθερία

Keywords
Τυχαία Θέματα