Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από μια νύχτα σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων της τάξης και διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για ένα επίμαχο οικιστικό σχέδιο του δήμου.

Χιλιάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο δρόμο για να προκαλούν την αστυνομία, μετά τη βίαιη καταστολή μιας συγκέντρωσης διαμαρτυρίας κατά ενός οικιστικού σχεδίου η οποία μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης.

Σε αρκετές συνοικίες του κέντρου, πολλές ομάδες διαδηλωτών

περιφέρονταν μέχρι να ξημερώσει χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες για να διαμαρτυρηθούν κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ερντογάν. Οι διαδηλωτές ενθαρρύνονταν συχνά από κατοίκους που είχαν βγει στα μπαλκόνια και στα παράθυρα για να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.

Στο επίκεντρο των συγκρούσεων, η πλατεία Ταξίμ, η οποία δεν καλύπτεται σήμερα από το πυκνό σύννεφο των δακρυγόνων που ρίχθηκαν χθες και τη νύχτα.

Αστυνομικοί των μονάδων καταστολής, με ασπίδες στα χέρια και θωρακισμένα οχήματα εξοπλισμένα με αντλίες νερού, έχουν λάβει θέση σε διάφορα σημεία της πλατείας, η οποία δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία παρά την έντονη οσμή από τα δακρυγόνα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους κατά των αστυνομικών αρχών-Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα