Ισόβια για πλαστά αγροτικά τιμολόγια 8,5 εκ. ευρώ

Το Τριμελές Εφετείο Καλαμάτας καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τους τρεις από τους πέντε κατηγορούμενους για την υπόθεση διακίνησης εικονικών αγροτικών τιμολογίων 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και μεγάλης φοροδιαφυγής, με επίκεντρο τη Μεσσηνία.

Ο μοναδικός κατηγορούμενος που γλίτωσε τα ισόβια, είναι εκείνος που έδωσε τα ονόματα των αγροτών στους οποίους κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης και της κακουργηματικής πλαστογραφίας. Το δικαστήριο αποφάσισε την αθώωση όλων για την κατηγορία

της εγκληματικής οργάνωσης, αυτή την κατηγορία χωρίς την πλαστογραφία αντιμετώπιζε μόνο ο ξάδελφος του Φιλιατρινού. Καταδικάσθηκαν, όμως, και οι τέσσερις για την κακουργηματική πλαστογραφία.

Το δικαστήριο δέχθηκε απόλυτα την πρόταση της εισαγγελέως για το ύψος των ποινών και αυτές έπεσαν σαν βόμβα στην αίθουσα του Τριμελούς, κάνοντας τους κατηγορούμενους να παγώνουν και τους συγγενείς τους να ξεσπούν σε κλάματα και φωνές.

Τελικά οι δύο Αθηναίοι και ο άντρας από τη Θεσσαλονίκη καταδικάσθηκαν σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Φιλιατρινός, που έδωσε τα ονόματα των αγροτών στους οποίους κόπηκαν τα εικονικά τιμολόγια αγοραπωλησίας προϊόντων, καταδικάσθηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης, ενώ του αναγνωρίσθηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας. Επίσης, επειδή επιδίωξε να μειώσει τις συνέπειες της πράξης του, αφού επέστρεψε το ποσό από την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ, ενώ αθώος κρίθηκε ο εξάδελφός του.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το πρώτο μέρος της μεγάλης δικογραφίας με την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με αγρότες από την Τριφυλία. Στο στάδιο της ανάκρισης βρίσκεται το δεύτερο μέρος της δικογραφίας, όπου κατηγορούμενοι είναι και αγρότες της περιοχής. Η υπόθεση αναμένεται να εκδικασθεί το επόμενο διάστημα.

The post Ισόβια για πλαστά αγροτικά τιμολόγια 8,5 εκ. ευρώ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα