Ισπανία-Γαλλία 3-3 (4-2 πέν.)

Η αντίπαλος της Ελλάδας στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων θα είναι η Ισπανία, καθώς νίκησε με 4-2 στα πέναλτι την Γαλλία στον ημιτελικό, μετά το 2-2 στην κανονική διάρκεια και το 3-3 στην παράταση.

Ήρωας ήταν ο Ζεράρ Ντεουλοφέου, καθώς πέτυχε ένα γκολ στην κανονική διάρκεια, ένα γκολ στην παράταση και ένα γκολ

στα πέναλτι, το τελευταίο μάλιστα που έστειλε την Furia Roja στον τελικό.
Φυσικά ήρωας μπορεί να χαρακτηριστεί και ο Κέπα Αριθαμπαλάγα, καθώς ο πορτιέρο της Αθλέτικ Μπιλμπάο απέκρουσε τα δύο τελευταία πέναλτι των Ουμτιτί και Κοντογκμπιά.

Στον τελικό λοιπόν η Ισπανία θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα την Κυριακή στις 21:30. Θυμίζουμε πως και στον όμιλο είχαν συναντηθεί και η Ισπανοί είχαν νικήσει με 2-1 στην πρεμιέρα.

Επίσης, σε επίπεδο Νέων η Ελλάδα έχει παίξει μόνο σε έναν τελικό, αυτό του 2007, όταν και είχε χάσει από την Ισπανία με 0-1, έτσι έχει την ευκαιρία να πάρει… διπλή ρεβάνς.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Οι “τρικολόρ” προηγήθηκαν με τον κεντρικό αμυντικό της Λιόν, Σαμουέλ Ουμτιτί, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 26′.

Η “Furia Roja” απάντησε με τον Ζεράρ Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα στο 61′ και την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Πάκο Αλκάθερ της Βαλένθια στο 78′.

Ενώ όλα έδειχναν νίκη της Ισπανίας στο 90άλεπτο, η Γαλλία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 91′ με τον Ουμτιτί να σκοράρει ξανά και να στέλνει τον ημιτελικό στην παράταση.

Ο Ζεράρ Ντεουλοφέου σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς και έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Ισπανούς στο 112′ με 3-2, αλλά αυτός δεν ήταν αρκετό.

Στο 117′ ισοφάρισε σε 3-3 και έστειλε το ματς στα πέναλτι ο Πολ Πογκμπά, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στον πλανήτη, τον οποίο απέκτησε η Γιουβέντους από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ελεύθερο (δεν τον έχει ανακοινώσει ακόμη) και έκανε τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να κατηγορεί τον 19άχρονο για προδοσία!

Η διαδικασία των πέναλτι

Ισπανία: Καμπάνια… Ψηλά άουτ!
Γαλλία: Πογκμπά… ΓΚΟΛ
Ισπανία: Ντένις Σουάρεθ… ΓΚΟΛ
Γαλλία: Πλεά… ΓΚΟΛ
Ισπανία: Χεσέ Ροντρίγκεθ… ΓΚΟΛ
Γαλλία: Ουμτιτί… Απόκρουση Αριθαμπαλάγα!
Ισπανία: Αλκάθερ… ΓΚΟΛ
Γαλλία: Κοντογκμπιά… Απόκρουση Αριθαμπαλάγα!
Ισπανία: Ντεουλοφέου… ΓΚΟΛ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αριθαμπαλάγα, Χόνι Κάστρο, Γκριμάλντο (90′ Σαλβαδόρ Ρουίθ), Ραμάλιο, Οσέντε, Σαούλ Νίγκεθ, Χοσέ Καμπάνια, Ολιβέρ Τόρες (91′ Ντένις Σουάρεθ), Ντεουλοφέου, Σούσο (55′ Αλκάθερ), Χεσέ Ροντρίγκεθ.
ΓΑΛΛΙΑ: Αρεολά, Φουλκιέ, Σαμνίκ, Ουμτιτί, Ντιν, Κοντογκμπιά, Ελχατζί Μπα (81′ Νγκαντό), Πογκμπά, Βερτού (83′ Πλεά), Μπαεμπέκ (38′ Μποζετί), Βιόν.

Πηγή:

Keywords
Τυχαία Θέματα