Ιστορία έγραψε το Γιβραλτάρ !

Το Γιβραλτάρ έδωσε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην ιστορία του για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 19, γνωρίζοντας την ήττα με 7-0 από την αντίστοιχη ομάδα της Κροατίας.

Δεν είναι λίγες οι Εθνικές ομάδες που κάνουν μία προσπάθεια χωρίς να έχουν επίσημη άδεια από τη FIFA για να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις της. Η Εθνική ομάδα της χώρας υπάρχει από το μακρινό 1923, ωστόσο ποτέ δεν συμμετείχε σε μία

επίσημη διοργάνωση, παρά μόνο στα Island Games που αφορούσαν ομάδες που δεν είναι μέλη της UEFA.

Άλλη μία χώρα είναι η Καταλονία, η οποία προσπαθεί και αυτή τα τελευταία χρόνια να γίνει μέλος της UEFA για να κάνει τη δική της εθνική ομάδα. Ανάλογη ήταν και η κατάσταση στο Γιβραλτάρ, που συνορεύει με την Ισπανία, αλλά αυτή τα κατάφερε. Η μεγάλη δικαίωση για το Γιβραλτάρ, ήρθε στις 24 Μαΐου του 2013. Έτσι, έγινε το μικρότερο κράτος πίσω από το Σαν Μαρίνο που θα συμμετέχει στις διοργανώσεις.

Όπως συμβαίνει με τις Αρμενία – Αζερμπαϊτζάν και Ρωσία – Γεωργία, το Γιβραλτάρ δεν θα μπορεί να βρεθεί στον ίδιο όμιλο με την Ισπανία. Η εθνική ομάδα μέχρι στιγμής δεν έχει κάποιον γνωστό παίκτη, ωστόσο ο Ντάνι Χίγκινμποθαμ που αγωνίστηκε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντέρμπι, Σαουθάμπτον και Στόουκ ανακοίνωσε πως θα είναι διαθέσιμος για να φορέσει τη φανέλα της ομάδας.

The post Ιστορία έγραψε το Γιβραλτάρ ! appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα