Ιστορική «γκέλα» για την Ένωση

Η ΑΕΚ αδικήθηκε από τη διαιτησία, αλλά αδίκησε και τον εαυτό της με αποτέλεσμα να μένει στο 0-0 στο «Ελ Πάσο» με το Περιστέρι και χάνει τους πρώτους της βαθμούς στη Γ’ Εθνική.

Οι «κιτρινόμαυροι» με 5.000 κόσμο στο πλευρό τους δεν κατάφεραν να νικήσουν την ομάδα των δυτικών προαστίων φέροντας ευθύνη και οι ίδιοι… Σίγουρα το κακώς ακυρωθέν γκολ του Πόποβιτς στο 26′, το πέναλτι που δεν δόθηκε

στον Πλατέλλα στο 45′ και κάτι άλλες λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ έπαιξαν το ρόλο τους, όμως αναμφισβήτητα η «Ενωση» δεν ήταν καλή.

Η ΑΕΚ ήταν φλύαρη με την επιλογή Δέλλα να αφήσει εκτός αποστολής τον Μπρέσεβιτς να κρίνεται εκ του αποτελέσματος αποτυχημένη, μιας και οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν στα δύσκολα έναν άξιο αντικαταστάτη του Ντακόλ, που δεν ήταν και σε τόσο καλή μέρα.

Πώς παρατάχθηκε η ΑΕΚ

Με Ρόβα στόπερ και Γεωργέα στα χαφ ξεκίνησε το ματς στην Καλλιθέα ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Τράι» παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3 και όχι με 4-2-3-1 βάζοντας τους Τσουμάγκα, Τσιρίλο, Ρόβα και Τσουκαλά στην άμυνα. Σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ ήταν ο Γεωργέας ο Ρόβας, ενώ μπροστά του ως εσωτερικοί μέσοι έπαιζαν οι Κορδέρο και Γροντής. Οσο για την τριάδα της επίθεσης, σ’ αυτή ήταν οι Πλατέλλας (δεξιά), Πόποβιτς (αριστερά) και Ντακόλ (κορυφή).

Δοκάρι με Ντακόλ και κακώς ακυρωθέν γκολ για ΑΕΚ

Το ξεκίνημα της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του «Ελ Πάσο» μπορεί να χαρακτηριστεί νωθρό. Η «Ενωση» προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα, όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μην απειλεί πλην της φάσης του 13′, η οποία, ουσιαστικά, αποτέλεσε προϊόν ατομικής ενέργειας και όχι συνολικής προσπάθειας. Είναι η ευκαιρία του Πλατέλλα που ελίχθηκε ωραία, σούταρε, όμως ο Ψύχος ήταν στο σημείο που έπρεπε για να κρατήσει το 0-0.

Η ΑΕΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο. Ναι μεν είχε την κατοχή, όμως της έλειπαν οι μεγάλες φάσεις με την «Ενωση» να ΄χει την ατυχία και ενός κακώς ακυρωθέντος γκολ. Στο 27′ μετά από ωραία ενέργεια του Πλατέλλα και σέντρα του Τσουκαλά από δεξιά, ο Πόποβιτς βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας και σκόραρε με κεφαλιά! Ο βοηθός, Κασαβέτης, όμως, υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον σκόρερ ακυρώνοντας «καθαρό» τέρμα των «κιτρινόμαυρων»!

Το 0-0 παρέμενε και ήταν εμφανές πως ο ΑΟ Περιστερίου έβαζε «δύσκολα» στην ΑΕΚ, η οποία στο 36′ είχε νέα καλή στιγμή με κεφαλιά του Ντακόλ σε σέντρα του Τσουμάγκα να βρίσκει την πάνω πλευρά του δοκαριού.

Δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ

Το 0-0, εν τέλει, έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου, από τη στιγμή που και στο 41′ η προσπάθεια του Ντακόλ σε σέντρα του Πόποβιτς δεν είχε ευτυχή κατάληξη, ενώ στο 45′ το άτσαλο μαρκάρισμα του γκολκίπερ, Ψύχου στον Πλατέλλα μετραφράστηκε ως επιθετικό φάουλ και όχι ως πέναλτι που θα μπορούσε, κάλλιστα, να δοθεί.

Ακόμα μία λάθος απόφαση

Στην έναρξη του β’ ημιχρόνου, τα δεδομένα δεν άλλαξαν και πολύ, αν και η ΑΕΚ είδε αυτή τη φορά τον 2ο βοηθό, Δημόπουλο να υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον καλυπτόμενο, Πλατέλλα που βγήκε τετ α τετ με τον Ψύχο και στην ίδια φάση υπήρχε μαρκάρισμα πέναλτι.

Επί της ουσίας αποτέλεσε μία στιγμή του ματς που έπαιξε το ρόλο της στη συνέχεια του παιχνιδιού. Και αυτό γιατί έγινε στο 56′ με τους «κιτρινόμαυρους» να χάνουν τη συγκέντρωση τους, να παίζουν με εκνευρισμό με συνέπεια να προσπαθούν να φθάσουν ανορθόδοξα στην αντίπαλη εστία. Πλέον η ΑΕΚ αδικούταν, αλλά και αδικούσε τον εαυτό της. Η εικόνα της ήταν κακή για το όνομα της και το μέγεθος της κόντρα σε μία ομάδα που αμυνόταν σωστά και χωρίς σκληρά μαρκαρίσματα.

Στο 81′ σε μία έξαρση η ΑΕΚ άγγιξε το 1-0 με τον Ντακόλ, όμως και πάλι ο Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Ψύχο που ήταν εκεί που έπρεπε. Το 0-0 έμελλε να μην αλλάξει έως το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, Βάτσιου, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται στο τέλος ήθελε να χρυσώσει το «χάπι» δείχνοντας πέντε λεπτά καθυστέρηση με το ματς να παίζεται εννέα λεπτά και κάτι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 29′ Χέλμης -39′ Γροντής

ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -

ΔΟΚΑΡΙΑ: 36′ Ντακόλ

ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: -

ΑΟ Περιστερίου: Ψύχος, Βασιλόγλου, Συμεωνίδης, Πλέστης Παναγιώτης, Ποστόλης, Πλέστης Χρήστος (90+’ Παναγόπουλος), Χέλμος, Μπέλης (46′ Παναγάκης), Χρόνης, Μπούσιος, Συράκος (86′ Σαμπράκος).

ΑΕΚ: Βούρας, Τσουμάγκας, Τσουκαλάς (70′ Αργυρίου), Τσιρίλο, Ρόβας (90΄Τσεβάς), Γεωργέας, Κορδέρο, Πόποβιτς, Γροντής (87′ Καζβιρόπουλος), Πλατέλλας, Ντακόλ.

Πηγή: sentragoal

The post Ιστορική «γκέλα» για την Ένωση appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα