Ιταλία: Χωρίς νέο Πρόεδρο μετά και την τέταρτη ψηφοφορία!

Παράταση στην αγωνία για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Τζόρτζο Ναπολιτάνο, καθώς και η τέταρτη ψηφοφορία αποδείχθηκε άκαρπη.

Ο Ρομάνο Πρόντι, ο επίσημος υποψήφιος της Αριστεράς, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία (504 ψήφοι), με την οποία από τον τέταρτο γύρο και μετά διεξάγεται η ψηφοφορία. Επομένως, αύριο θα ακολουθήσει πέμπτος γύρος με την ελπίδα να εκλεγεί

ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η επιλογή του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας και της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά να εγκαταλείψουν την αίθουσα πριν ψηφίσουν, αποδυνάμωσε το Δημοκρατικό Κόμμα και την επιλογή του Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι να παρουσιάσει ως επίσημο υποψήφιο τον «Προφεσόρε».
Η οριστική απόφαση του Μπέπε Γκρίλο να μην υποστηρίξει τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας, αλλά να επιμείνει στην υποψηφιότητα του Στέφανο Ροντοτά, κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη μάχη της κεντροαριστεράς, ενώ με το «όχι» του Γκρίλο συντάσσεται και η Λίστα Πολιτών του Μάριο Μόντι.

Οι ελπίδες, μάλιστα, των κεντροαριστερών για πιθανούς «αντάρτες» εξανεμίστηκαν, καθώς ο Πρόντι συγκέντρωσε μόλις 395 ψήφους, αποτέλεσμα που αποδυναμώνει την υποψηφιότητά του για τον αυριανό γύρο. Παρόλα αυτά παραμένει στην εκλογική μάχη, με την ελπίδα οι εκλέκτορες της Λίστας Πολιτών να τον υποστηρίξουν.

Έπειτα από μια ακόμα ήττα για τον Μπερσάνι, λοιπόν, τα σενάρια θέλουν τον Μάσιμο Ροντοτά, ο οποίος συγκέντρωσε 214 ψήφους, αλλά και τον Μάσιμο Ντ’Αλέμα, όπως και την Άννα Μαρία Καντσελιέρι, να βρίσκονται κοντά στην εκλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα