Κ. Στεφανόπουλος: Ολική καταστροφή η έξοδος από το ευρώ

Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Φιλελεύθερος” της Κύπρου μίλησε για τα ανοιχτά πολιτικά ζητήματα και ότι απασχολεί την κοινωνία. Τόνισε ότι «θέλουμε, δεν θέλουμε, θα μείνουμε στην ευρωζώνη. Το ελπίζω», εξηγώντας παρακάτω ότι «η έξοδος από την ευρωζώνη θα φέρει ολική καταστροφή της Ελλάδας».

Ο ίδιος παραδέχεται ότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα άρχισε «από τότε

που όλοι μας κάναμε διορισμούς, ή υπερβολικές δαπάνες, που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας», ενώ  για το ενδεχόμενο να μην περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα και ο προϋπολογισμός και η χώρα να οδηγηθεί σε νέες εκλογές, απαντά: «Ξέρουν ότι θα φτάσουν στην πλειοψηφία που έχουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος».

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι η κοινωνική αναταραχή δεν λύνει τα προβλήματα και τονίζει πως δεν είναι υπέρ αυτής . Σε ερώτηση, τι θα έκανε αν ήταν πρωθυπουργός την δεδομένη στιγμή που η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη περίοδο αστάθειας , απαντά: «Μάλλον, θα έπαιζα τον ρόλο του κ. Σαμαρά».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, δηλώνει: «Δεν ακούω κάτι από την πλευρά τους», ενώ για τον Φώτη Κουβέλη τονίζει: «Κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση».

Ο κ. Στεφανόπουλος δηλώνει ότι τον τρομάζει το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής «επειδή η συμπεριφορά της δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική» και προσθέτει ότι οι άνθρωποί της «εκμεταλλεύονται την ανάγκη του κόσμου για περισσότερη αστυνόμευση, την οποία αυτοί επιφέρουν με τη βία».

Στη συνέντευξή του ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρεται και στο Κυπριακό, χαρακτηρίζοντας την Κύπρο «πληγή της Ελλάδας, υπό την έννοια ότι είναι υπό κατοχή και για να επουλωθεί θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να είναι πιο ισχυρή από ό,τι τώρα».

Για την παρέμβαση του υπέρ του «ναι» στο δημοψήφισμα του 2004 ο κ. Στεφανόπουλος εξηγεί ότι «έγινε για λόγους πραγματικούς, για το συμφέρον της Κύπρου» και εκφράζει φόβους ότι δεν θα υπάρξει άλλη ευκαιρία για επανένωση του νησιού.

Δείτε ένα απόσπασμα από τη σχετική συνέντευξη:

-Πότε ξεκίνησε η κρίση;
«Μπορεί να ξεκίνησε από τη μεταπολίτευση, από τότε που όλοι μας κάναμε διορισμούς ή υπερβολικές δαπάνες που δεν τις σήκωνε η οικονομία μας».
-Το βλέπατε ως Πρόεδρος; 
«Μπα, αντιθέτως όταν πήγαινα έξω και μίλαγα σε οικονομικές
επιτροπές, έλεγα ότι στην Ελλάδα ψηλαφείται η ανάπτυξη».

-Αν ήσασταν Πρόεδρος σήμερα, θα μιλούσατε; 

«Δεν θα μπορούσα να κρατηθώ…».
-Θα ήσασταν καλύτερος Πρωθυπουργός από Πρόεδρος; 
«Πού να ξέρω τι θα μου τύχαινε».
-Αν σας τύχαινε μια κατάσταση όπως η σημερινή; 
«Δεν ξέρω τι θα έκανα, μάλλον θα έπαιζα τον ρόλο του κ.Σαμαρά».
-Ο κ. Τσίπρας τι ρόλο παίζει; 
«Δεν ακούω εναλλακτική πρόταση από την πλευρά τους».
-Ο κ. Κουβέλης;
«Κάνει μεγάλη υποχώρηση, να συνεχίσει να υποστηρίζει την Κυβέρνηση».
-Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής; 
«Με τρομάζει γιατί η συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής δεν είναι καθόλου κοινοβουλευτική, κτυπάνε αλύπητα,

Keywords
Τυχαία Θέματα