Καλαμάτα: Συμπλοκή μεταξύ αθίγγανων και μελών της Χρυσής Αυγής

Ένα βήμα πριν από τη συμπλοκή έφτασαν χθες το βράδυ χρυσαυγίτες και αθίγγανοι στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά ευτυχώς οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και οι ψυχραιμότεροι απέτρεψαν τα χειρότερα.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 περίπου το βράδυ, όταν ρομά μετέφεραν στο νοσοκομείο έναν 22χρονο ομόφυλό τους που τραυματίστηκε στη Μεσσήνη.

Εκεί βρήκαν μια ομάδα χρυσαυγιτών με επικεφαλής το βουλευτή Δημήτρη Κουκούτση, που είχε πάει να ελέγξει αν εργάζονται αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στις κλινικές.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία» της Καλαμάτας, οι αθίγγανοι

που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστική επίθεση, πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν στο νοσοκομείο. Αμέσως κάλεσαν ενισχύσεις και το νοσοκομείο πλημμύρισε με ρομά που ζητούσαν το λόγο από τους χρυσαυγίτες.

Ταυτόχρονα έσπευσαν στην περιοχή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι τσιγγάνοι ζητούσαν μάθουν για ποιο λόγο έχουν μπει στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής.

Το επεισόδιο,αναστάτωσε ασθενείς και επισκέπτες του νοσοκομείου ενώ και οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση κηρύσσοντας ανεπιθύμητα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα