Καταδίκη του Βαξεβάνη προτείνει ο εισαγγελέας

Ο Κώστας Βαξεβάνης, κατηγορείται από τον εισαγγελέα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ενώ στο δικαστήριο προτάθηκε η ενοχή του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, με οξύθυμο ύφος κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για μετατροπή της χώρας σε ζούγκλα, ενώ αναφέρθηκε και σε διασυρμό υπόληψης ανθρώπων.

Συγκεκριμένα είπε: «Ο Κώστας Βαξεβάνης μας λέει άρον-άρον

”Σταύρωσον αυτούς” και αυτό δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα της χώρας. Σε μια κοινωνία που ζητάει αίμα μετέτρεψε τη χώρα σε ένα κολοσσαίο και πέταξε μέσα ανθρώπους και υπολήψεις».

Απ την άλλη πλευρά, οι συνήγοροι του δημοσιογράφου Νίκος Κωνσταντόπουλος, Χάρης Οικονομόπουλος και Δημήτρης Καπερνάρος ισχυρίστηκαν ότι το κατηγορητήριο είναι αόριστο και άκυρο.

Ο δημοσιογράφος υπερασπίστηκε πως «η δημοσιοποίηση ενός ονόματος και η σχέση με την τράπεζα, δεν είναι προσωπικό δεδομένο. Οι συναλλαγές με τις τράπεζες είναι δημόσιες και όταν τις κάνουμε δε φοράμε κουκούλα».

Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχετε λογαριασμό στην ΑΤΕ, είναι αυτό προσωπικό δεδομένο; Και εξήγησε ότι για αυτή την πληροφορία ενημερώθηκε από ένα χαρτί κολλημένο στην είσοδο του Δικαστηρίου».

«Η λίστα Λαγκάρντ είναι ένα ντοκουμέντο η οποία απέδειξε και την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, και είναι ένα ντοκουμέντο στο οποίο επάνω στηρίχτηκαν εκβιασμοί. Δύο έλληνες πολιτικοί αρχηγοί, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος ρώτησαν τον κ. Βενιζέλο, τι ακριβώς έκανε πριν τις εκλογές με το στικάκι και δεν πήραν απάντηση. Το θέμα της λίστας δεν είναι νομικό. Η λίστα είναι ένα κοινωνικό, πολιτικό και πάρα πολύ σοβαρό θέμα», είπε ο κ. Βαξεβάνης.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα