Καταγγελία-Βόμβα ΚΚΕ κατά Χρυσής Αυγής

Σκληρή επίθεση, με καταγγελίες – βόμβες, εξαπέλυσε το ΚΚΕ την Παρασκευή από τη Βουλής, εναντίον του κόμματος της Χρυσής Αυγής, με αφορμή επερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με τα «γράφεια ευρέσεως εργασίας για Ελληνες», που υποστηρίζει ότι ιδρύει κατά τόπους η ακροδεξιά οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της σχετικής

συζήτησης, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατήγγειλε ότι τα συγκεκριμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις, μέσω δήθεν «εκβιασμών» σε επιχειρηματίες για να προσλάβουν Ελληνες εργαζόμενους αντί για μετανάστες, με μεροκάματο 18 ευρώ. Ακόμη, κατηγόρησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή, ότι εκμεταλλεύεται την κρίση για να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό και ότι χρησιμοποιεί μπράβους και τραμπούκους για να επιβάλει το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Παφίλης αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «φασιστική οργάνωση», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της και συνέχισε κατηγορώντας την επίσης ότι στήνει «δουλεμπορικά παραμάγαζα».

Εν μέσω έντασης, παρενέβη ο προεδρεύων της Βουλής, Χρ. Μαρκογιαννάκης, ζητώντας «να υπάρχουν χαμηλοί τόνοι στη Βουλή ακόμα και όταν διαφωνούμε με τις πρακτικές ενός κόμματος».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο υφυπουργός Εργασίας, Ν. Παναγιωτόπουλος, λέγοντας ότι τα «γραφεία» αυτά δεν τηρούν καμία νόμιμη διαδικασία και θα κλείσουν, προσθέτοντας ότι όταν επιχειρήθηκαν έλεγχοι στη Λιβαδειά και στη Χαλκίδα, τα γραφεία βρέθηκαν κλειστά και κανείς δεν ήταν μέσα. Τέλος, τόνισε ότι η αυτοδικία πρέπει να πατάσσεται και ότι στον τομέα ευθύνης του υπουργείου Εργασίας θα γίνει ότι χρειαστεί για να αντιμετωπιστεί η πρακτική αυτή.

Διαβάστε επίσης στο “Π” : “Η Χρυσή Αυγή έφτιαξε ΟΑΕΔ για Έλληνες” http://www.paraskhnio.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα