Καταστρέφεται το δάσος των Σκουριών (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Προκειμένου να καταγράψουν το οικολογικό έγκλημα που γίνεται σε βάρος του δάσους των Σκουριών στη Χαλκιδική, 50 γυναίκες από την Ιερισσό, τη Μ. Παναγία και τα Ν. Ρόδα πήγαν να αντικρίσουν  από κοντά την καταστροφή αντιδρώντας στα σχέδια της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ/ELDORADO.

Η εικόνα που αντίκρισαν οι ομάδες είναι οι αμέτρητες στοίβες από κομμένους κορμούς. Στο σημείο αυτό, τονίζουν ότι η άδεια υλοτόμησης από το Δασαρχείο υποτίθεται ότι δόθηκε μόλις την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, γεγονός που,όπως αναφέρουν, σημαίνει ότι

η επίσκεψή τους δύο μέρες μόλις μετά την άδεια δεν δικαιολογεί το πλήθος των κομμένων δέντρων. Όπως αναφέρουν «Είναι βέβαιο ότι η εταιρεία δούλευε και από πριν χωρίς άδεια, αλλά ποιος είδε, ποιος έλεγξε, ποιος νοιάστηκε για τη νομιμότητα; Και ποιος θα νοιαστεί από εδώ και πέρα;».

«Ο χώρος όπου πρόκειται να γίνει το εργοστάσιο έχει πλέον “καθαριστεί”, έτσι το λένε, έχει καθαριστεί από τη “βρωμιά” των αιωνώβιων δέντρων», λένε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απευθύνουν έκκληση προς όλους μας να σώσουμε τη Χαλκιδική ώστε να μην χαθούν . 3300 στρέμματα από αυτό το αρχέγονο δάσος τα οποία θα αποψιλωθούν για να γίνει ο κρατήρας εξόρυξης, δρόμοι, εργοστάσια και χαβούζες τοξικών αποβλήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα