ΚΕΔΕ: Μόνο κινητικότητα, όχι απολύσεις

Ναι στην αξιολόγηση, όχι στις «τυφλές απολύσεις», δηλώνει αναφερόμενη στο μέτρο της διαθεσιμότητας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε σήμερα, εξετάζοντας το συγκεκριμένο θέμα.

Η ΚΕΔΕ επιθυμεί, με την κατάθεση μιας πρωτοποριακής πρότασης που θα θεσμοθετήσει την εθελούσια ενδοδημοτική και διαδημοτική μετάταξη

των δημοτικών υπαλλήλων, με ταυτόχρονη απλούστευση των σχετικών διαδικασιών, να απαντήσει στις κυβερνητικές πιέσεις για ανεύρεση στην τοπική αυτοδιοίκηση επιπλέον εργαζομένων που θα μπουν στη δεξαμενή της διαθεσιμότητας.

«Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο», όπως καταγγέλλουν οι δήμαρχοι, «απαιτείται πάνω από ένας χρόνος προκειμένου να ολοκληρωθεί μια μετάταξη». Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ προτείνει στα συναρμόδια υπουργεία νομοθετική ρύθμιση, με βάση την οποία, ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση μιας μετάταξης μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του σε σχέση με την Υπουργική Απόφαση, που αναφέρεται στα κριτήρια και στη μοριοδότηση υπαλλήλων στο πλαίσιο της κινητικότητας – διαθεσιμότητας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν υπάλληλοι με υψηλά προσόντα που προσλήφθηκαν πριν από το 1994, όταν και θεσμοθετήθηκε το ΑΣΕΠ, και έχουν μπει σε διαθεσιμότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα