Κεδίκογλου: «Ο πιο μεγάλος μας εχθρός η ανεργία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μία μέρα μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του αριθμού των ανέργων, ανεφόροντας ότι «ο πιο μεγάλος μας εχθρός είναι η ανεργία».

Μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο κ. Κεδίκογλου επεσήμανε ότι «ο πρωθυπουργός είπε ότι πηγαίνουμε καλύτερα, έχουμε τα πρώτα δείγματα και ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο».

«Αφού δώσαμε τη μάχη μας στο εξωτερικό, σειρά έχει τώρα το εσωτερικό» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο

δήλωσε πως οι πρώτες αξιολογήσεις έχουν ήδη γίνει.

«Στόχος μας να γίνουν όλα με διαφάνεια. Οι καιροί δεν αντέχουν πια το πελατειακό σύστημα», συνέχισε και αναφορρικά με τις υποχρεωτικές αναχωρήσεις, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως ανάλογα με το πόσους δημοσίους υπαλλήλους φύγουν, ισάριθμες θα είναι και οι προσλήψεις.

«Έχουν ήδη αξιολογηθεί οι υπηρεσίες, τι έργα χρειάζονται και τι ελλείψεις έχουν», σημείωσε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι «προχωράμε στην αξιολόγηση των προσώπων. Ο αριθμός των 15.000 είναι ενδεικτικός. Θα θέλαμε μια ποιοτική αναβάθμιση βαθύτερη ακόμα κι αυτός ο αριθμός όμως έιναι ένας ενδεικτικός αριθμός».

Τόνισε δε ότι η ποιοτική ποιοτική αναβάθμιση θα είναι η πρόσληψη νέων προσώπων πολύ υψηλού επιπέδου. «Επιτέλους πρέπει να ανεβάσουμε την ποιότητα στο Δημόσιο τομέα», σημείωσε.

Δείτε απόσπασμα από τις δηλώσεις του

Keywords
Τυχαία Θέματα