Κεδίκογλου: Θα εφαρμοστεί ο νόμος για τους επίορκους

«Οι αλλαγές προχωρούν και θα προχωρήσουν ακόμη γρηγορότερα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και στις επαφές με την τρόικα, γνωστοποιώντας πως εντός των επόμενων 48 ωρών, πριν το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με το κλιμάκιο των

δανειστών.

Μιλώντας στον RealFm, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε πως πριν τη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά, πρέπει να ολοκληρωθεί η σειρά επαφών της τρόικας με τους υπουργούς, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί περαιτέρω. Τόνισε, ωστόσο, αναφερόμενος στις εξελίξεις της διοικητικής μεταρρύθμισης, πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για το καλύτερο αποτέλεσμα, έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να υλοποιήσουμε, το σχέδιο Μανιτάκη, πρέπει να προχωρήσουμε με τους ταχύτερους ρυθμούς υλοποίησης».

Άφησε ωστόσο αιχμές για τις όποιες βραδυπορίες καταγράφονται, αποδίδοντας τες στην «αντίδραση ενός μηχανισμού που δεν θέλει να αλλάξει». Υπογράμμισε όμως πως «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος για τους επίορκους».

Ερωτηθείς για τη μεγάλη διάρκεια των συζητήσεων με την τρόικα, απάντησε πως γίνεται γιατί «προσπαθούμε να τους πείσουμε για την ορθότητα των προτάσεών μας. Αυτή τη στιγμή τίθεται το ζήτημα ότι δεν θα προλάβουμε να στήσουμε το μηχανισμό είσπραξης του νέου φόρου, πρέπει να τρέξουμε περισσότερο».

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με τη σειρά παραιτήσεων, με αφορμή τη σύμβαση της ΔΕΗ με την ΜΕΤΚΑ και κληθείς να τις συνδέσει και με μία ενδεχόμενη παραίτηση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, επεσήμανε: «Δεν μπορώ να απαντήσω στην περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ, πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τον ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα