Κεδίκογλου:Πρέπει οι θυσίες των Ελλήνων να έχουν αποτέλεσμα

Καλεσμένος σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σχολίασε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

«Περάσαμε άλλο ένα σημαντικό στάδιο. Σημασία έχει ότι είμαστε εντός προγράμματος, γιατί είναι ασφυκτικές και οι χρονικές προθεσμίες. Την Κυριακή είναι το επόμενο βήμα…» ήταν η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, στην ερώτηση του δημοσιογράφου Νίκου  Μάνεση, στο Ράδιο Alpha 98,9, αν η σημερινή μέρα είναι καλύτερη.

«Πρέπει οι θυσίες των Ελλήνων να έχουν αποτέλεσμα. Να δημιουργήσουμε

εκείνες τις προϋποθέσεις, να προωθήσουμε εκείνες τις πολιτικές που θα φέρουν πολύ σύντομα ένα καλύτερο αύριο. Και για να σας ορίσω το καλύτερο αύριο, να αρχίσουν να δημιουργούνται περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που χάνονται», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου.

Ερωτηθείς για τις δεσμεύσεις των τραπεζών για  τα χρήματα που θα πάρουν για την ανακεφαλαιοποίηση,αν θα βγουν στην αγορά, σαν δάνειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια θα οδηγηθούν σε ενίσχυση ρευστότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά, επιπλέον αυτού, έχουμε ότι με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να ξεμπλοκάρει και το ΕΣΠΑ, όπου από εκεί περιμένουμε τουλάχιστον τρία δισεκατομμύρια να εισρεύσουν στην οικονομία. Τρία δισεκατομμύρια από το ΕΣΠΑ και εφτά δισεκατομμύρια από τις οφειλές του Δημοσίου που θα εισρεύσουν στην οικονομία, συν άλλα τρία δισεκατομμύρια τουλάχιστον από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα είναι ένα πολύ σημαντικό, ένα ευεργετικό σοκ για την ελληνική οικονομία που σήμερα, το μεγαλύτερό της πρόβλημα είναι ότι έχει στραγγίξει από ρευστό. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις κινδυνεύουν…»

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα