Κινδυνεύουν να σαπίσουν τα προϊόντα!

Ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά προιόντα έχει αρχίσει ήδη να παρουσιάζει η αγορά, όσο τα πλοία μένουν δεμένα στα λιμάνια, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών.

Τεράστιες ποσότητες βασικών λαχανικών κινδυνεύουν να σαπίσουν στην Κρήτη, απο την οποία προέρχονται το 80% και πάνω των αγροτικών προϊόντων που τροφοδοτούν την αγορά, καθώς βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη παραγωγική περίοδο.

Oι παραγωγοί της

Ιεράπετρας αλλα και ολόκληρης της Κρήτης, βρίσκονται σε σημείο μηδέν καθώς βλέπουν αβοήθητοι την παραγωγή τους να καταστρέφεται αναξιοποίητη και οι ίδιοι να οδεύουν προς πλήρη οικονομική καταστροφή.

Η απεργία στα πλοία μπλοκάρει τη μεταφορά των αγροτικών προϊόντων απο την Κρήτη με άμεσο αποτέλεσμα την ασφυξία της αγοράς και την έλλειψη σε βασικά είδη διατροφής οχι μόνο στην αγορά της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και στα νησιά του Αιγαίου που δεν έχουν δική τους παραγωγή και τροφοδοτούνται απο την Κεντρική Λαχαναγορά.

Παράλληλα τεράστια είναι η ζημιά που γίνεται στις εξαγωγές, καθώς η χώρα μας αποτελεί βασικό τροφοδότη των αγορών στις γειτονικές χώρες των βαλκανίων…

Καλούμε την κυβέρνηση, αναφέρεται στην ανακοίνωση, να φέρει στο τραπέζι του διαλόγου τους απεργούς και να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα καθώς η όποια καθυστέρηση και η συνέχιση της απεργίας στα πλοία, θα πλήξει θανάσιμα την αγορά, θα στερήσει απο βασικά αγαθά τους καταναλωτές εκτινάσσοντας τις τιμές των λιγοστών προϊόντων που θα μείνουν στα ράφια στα ύψη, θα καταστρέψει τους παραγωγούς και θα προκαλέσει αιμορραγία στις εξαγωγές, σε βαθμό μή αναστρέψιμο….

πηγή: www.lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα