Κινηματογραφική απόδραση ληστή στη Γαλλία

Ο Ρεντουάν Φαΐντ, έχει καταδικαστεί για πλήθος ληστειών καθώς και για τη δολοφονία μιας αστυνομικού. Ο διαβόητος ληστής, ανατίναξε με εκρηκτικά πέντε πόρτες των φυλακών και κατά τη διαφυγή πήρε ομήρους τέσσερις φύλακες.

Ο δραπέτης απελευθέρωνε σταδιακά ομήρους ενώ απομακρυνόταν από τη φυλακή. Ο τελευταίος όμηρος απελευθερώθηκε την ώρα που ο Φαΐντ έφτασε σε ένα αυτοκίνητο που τον περίμενε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη φυλακή. Το αυτοκίνητο βρέθηκε αργότερα καμένο στην εθνική ενώ το όχημα με το οποίο συνέχισε την πορεία του αναζητείται.

Στις έρευνες συμμετέχει

και η Interpol, ενώ σε βάρος του έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. «Οι έρευνες θα επικεντρωθούν αρχικά στο Βέλγιο, αλλά θα επεκταθούν και πέρα από τα όρια της ζώνης Σένγκεν», δήλωσε η υπουργός δικαιοσύνης της Γαλλίας.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα, οι φύλακες και το σωματείο τους αναφέρουν πως «η φυλακή Σεκεντίν δεν είναι κατάλληλη ώστε να κρατούνται σε αυτή κρατούμενοι τόσο επικίνδυνοι». Επίσης αρνούνται πως υπήρξε κάποιο λάθος από τους ίδιους κάνοντας λόγο για «κατάσταση πολέμου».

«Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ήταν σαφώς μια πολύ καλά οργανωμένη απόδραση. Προσπαθούμε να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ», δήλωσε τοπική αξιωματούχος.

Σημειώνεται πως η φυλακή Σεκεντίν έχει σχεδιαστεί για 638 κρατούμενους, ωστόσο σήμερα σε αυτήν κρατούνται περίπου 800. Ο αριθμός των φυλάκων ανέρχεται σε 200. Ο Ρεντουάν Φαΐντ χαρακτηρίζεται από τον δικηγόρο του ως «ένας εξαιρετικά ευφυής άνθρωπος με πολλές διασυνδέσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα