Κινητοποιήσεις από ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην Κρήτη

Τα γραφεία προσωπικού του δήμου Ηρακλείου Κρήτης, κατέλαβαν από το πρωί οι εργαζόμενοι στον δήμο και συνδικαλιστές της ΠΟΕ -ΟΤΑ, που αντιδρούν στις επικείμενες απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Επίσης, σε συμβολικό αποκλεισμό της Α΄ ΔΟΥ Ηρακλείου προχώρησε σήμερα αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου του Νομού.

Η κατάληψη θα λήξει στις 12 το μεσημέρι

και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας με αφορμή την πανευρωπαϊκή απεργία, που στο πλαίσιό της το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει προκηρύξει σήμερα 24ωρη απεργία.

Νωρίτερα,  και το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση  στην πλατεία Ελευθερίας.

Επίσης, υπό κατάληψη, από μεγάλο αριθμό εργαζομένων, τελεί από τις 7:30 το πρωί το δημαρχείο Χανίων, αλλά και άλλα δημαρχεία της Περιφερειακής Ενότητας από τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιδρούν στις ρυθμίσεις περί διαθεσιμότητας που προωθούνται από τα νέα μέτρα.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων λένε «όχι» στις απολύσεις προσωπικού, ενώ στην απόφαση της γενικής συνέλευσης του συλλόγου τους καλούν τα δημοτικά συμβούλια να συνεδριάσουν εκτάκτως και να «αποφασίσουν ότι δεν θα εφαρμόσουν τις συγκεκριμένες διατάξεις του μνημονίου περί απόλυσης των εργαζομένων και δεν θα επιτρέψουν στις διευθύνσεις και στα τμήματα προσωπικού να αποστείλουν τις καταστάσεις και τις πράξεις απόλυσης των συναδέλφων».

Όπως ανακοινώθηκε, στις 7 το απόγευμα, συγκαλείται εκτάκτως σε συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Χανίων το οποίο θα συζητήσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και θα λάβει αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος Χανίων.

Ωστόσο, ήδη ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης έχει εκφράσει την αντίδρασή του για τις διατάξεις που αφορούν στους δήμους και περιλαμβάνονται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 – 2016 που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Ελλήνων και έχει ξεκαθαρίσει πως συντάσσεται πλήρως με τις θέσεις που έχει εκφράσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ των Χανίων θα λάβουν μέρος και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της δημοτικής αγοράς στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας με αφορμή την πανευρωπαϊκή ημέρα κινητοποίησης.

Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα