ΚΚΕ: Διατροφική βόμβα τα ληγμένα στα σούπερ μάρκετ

«Επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών οικογενειών» χαρακτήρισε την πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ το ΚΚΕ.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, δήλωσε πως πρόκειται για «διατροφικές βόμβες, καθώς είναι παντελώς ανεξέλεγκτος ο τρόπος παραγωγής, φύλαξης και συντήρησής τους»  σημειώνοντας πως πρόκειται για «νοσηρή έμπνευση, ανάλογη της σήψης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος».

Παράλληλα, τόνισε πως η κίνηση αυτή λειτουργεί υπέρ των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών

τροφίμων «που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων της».

«Είναι αθλιότητα να εμφανίζουν την αξιοποίηση της εξαθλίωσης ως μέτρο για την αντιμετώπισή της! Και όμως αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για προσαρμογή σε ευρωπαϊκή οδηγία που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη – μέλη», δήλωσε χαρακτηριστικά το ΚΚΕ.

Αντί για ληγμένα τρόφιμα, το ΚΚΕ κάλεσε το λαό «να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά, δυναμικά, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κρατική διανομή τροφίμων στις οικογένειες και στα σχολεία όλων των βασικών προϊόντων, καθώς και κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης», δηλώνοντας πως «η εργατική τάξη δεν πρέπει να αποδεχτεί να ζήσει αυτή και τα παιδιά της στα όρια της εξαθλίωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα