Κοκορομαχία Βούλτεψη – Παναγούλη

Με βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του στο facebook, και στο οποίο αναπαράγονται παλαιότερες δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ, Σοφίας Βούλτεψη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Στάθης Παναγούλης,  επιχείρησε να απαντήσει σε όσους τον έχουν επικρίνει για τις δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής περί «λιντζαρίσματος των βουλευτών που έχουν ψηφίσει το Μνημόνιο».

Ο

κ. Παναγούλης μέσω της ανάρτησής του επισημαίνει ότι η κ. Βούλτεψη είχε κάνει λόγο για κρέμασμα των πολιτικών στο Σύνταγμα, “ανεβάζοντας”, μάλιστα και το σχετικό απόσπασμα. Επί λέξει η κ. Βούλτεψη είχε, μεταξύ άλλων, αναφέρει : «…είναι ένας οικονομικός πόλεμος στον οποίο πρέπει να αντέξουμε επιβιώνοντας ως Έθνος, είναι απλό. Και πρέπει να το κάνουμε δεν υπάρχει άλλη λύση. Μα, όλους να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα, ότι πρέπει να το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε. Άντε τους κρεμάμε και καθόμαστε και τους κοιτάμε, όχι. Πρέπει κάτι να αλλάξουμε. Που εγώ είμαι υπέρ της σκληρής τιμωρίας βέβαια γιατί πιστεύω ότι έχει γίνει εθνική προδοσία, είναι αποδεδειγμένο αυτό, ότι σκόπιμα γίνανε αυτά τα πράγματα».

Όπως αναμενόταν, η βουλευτής της ΝΔ, απάντησε στην επίμαχη ανάρτηση με ανακοίνωση με τίτλο : «Επειδή ο γκεμπελισμός είναι ανώτατο στάδιο φασισμού», μέσω της οποίας απαντάει για το στιγμιότυπο που επικαλείται ο κ. Παναγούλης : «Τι προκύπτει από αυτό; Μα ακριβώς ότι τάσσομαι κατά του εμφυλίου πολέμου (αφού δηλώνω ότι «δεν πρόκειται να επαναληφθεί αυτό το σενάριο»). Άλλωστε, και από την υπόλοιπη απάντηση προκύπτει πως ακόμη και να στήναμε κρεμάλες («άντε και τους κρεμάμε, θα καθόμαστε και θα κοιτάμε, όχι, κάτι πρέπει να αλλάξουμε»), δεν θα κερδίσουμε τίποτε αν δεν επιβιώσουμε ως έθνος στο πλαίσιο ενός οικονομικού πολέμου. Το γεγονός ότι τάσσομαι υπέρ της σκληρής τιμωρίας, δεν προϋποθέτει προφανώς κρεμάλες. Διότι και στην περίπτωση της εθνικής προδοσίας, στη Δημοκρατία στήνονται δικαστήρια, που αποφασίζουν για το είδος της τιμωρίας και πόσο σκληρή πρέπει να είναι. Δεν γίνονται λιντσαρίσματα στους δρόμους αλά Λιβύη. Πολύ περισσότερο που η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί – και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν όλοι.»

Κάνοντας λόγο για «αποσπασματική κι επιλεκτική μεταφορά» παλαιότερων δηλώσεών της, η κ. Βούλτεψη κατηγορεί τον κ. Παναγούλη για άνανδρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών στους άλλους και για σκόπιμη διαστρέβλωση και παραπληροφόρηση.Tweet

Keywords
Τυχαία Θέματα