Κωνσταντοπούλου: Εμπλοκή του ΔΝΤ στη λίστα

Θέμα ΔΝΤ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αναφορικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τη βουλευτή του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου να επικαλείται κατάθεση υπαλλήλου του ΣΔΟΕ, αρμοδίου για τη φορολόγηση μεγάλου πλούτου, στο πλαίσιο της σχετικής δικογραφίας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά

τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου του προεδρείου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για την Προκαταρκτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ έχει καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς ότι από τον Οκτώβριο του 2010 το αρμόδιο τμήμα για τον έλεγχο και την φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ το ενδεχόμενο να υπάρχει η «λίστα Φαλτσιανί» στο υπουργείο Οικονομικών, προσθέτοντας ότι ρωτήθηκε σχετικά ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, ο οποίος και φέρεται να τους είπε ότι την χειρίζεται το γραφείο του υπουργού και φυλάσσεται εκεί.

Όπως συμπλήρωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ υποστηρίζει ότι ζητούσαν επίμονα να πάρουν την λίστα στα χέρια τους για να την εντάξουν στο επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχου και φορολόγησης μεγάλου πλούτου, αλλά «προσέκρουαν σε διαρκείς αρνήσεις και δηλώσεις άγνοιας».

Σύμφωνα με την κατάθεση του υπάλληλου, υποστηρίζεται ότι απευθύνθηκαν στον Κρις Πιγκάλ, τότε εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα και στο γραφείο του στον 4ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών και ο οποίος «ευσχήμως τους απάντησε υπονοώντας ότι γνωρίζει για τη λίστα και ευσχήμως τους αποθάρρυνε από το να συνεχίσουν να ρωτούν, υπαινισσόμενος ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης».

Επ’ αυτού η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι συνιστά μείζον ζήτημα το γεγονός «ότι γνώριζε το ΔΝΤ περί της λίστας και ευσχήμως αποθάρρυνε τους αρμοδίους υπαλλήλους από το να την αναζητούν παραπέμποντας στην ελληνική κυβέρνηση και λέγοντας ότι αυτό είναι θέμα που χειρίζεται η ελληνική κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα