Κόντρα Δρέττα-Στρατούλη για τις απολύσεις στο Δημόσιο(ΒΙΝΤΕΟ)

Στο προσκήνιο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η πολιτική αντιπαράθεση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Σε ρήξη ήρθαν το πρωί της Τετάρτης η Αθηνά Δρέττα, ο Δημήτρης Στρατούλης και ο Κώστας Γκιουλέκας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως «όταν έρχεται η τρόικα στην Αθήνα

δεν έρχεται για διαπραγμάτευση». Παράλληλα, δήλωσε πως ήταν πρόσχημα τα περί επιόρκων. «Ενώ στα συμφωνηθέντα γινόταν λόγος για 25.000 διαθεσιμότητες που στην ουσία θα μετατρέπονταν σε απολύσεις, ελήφθη η απόφαση για άλλες 15.000 καθαρές απολύσεις μέχρι τέλη του 2014» και χαρακτήρισε ως «γεγονός κοινωνικού κανιβαλισμού» την απόλυση 15.000 υπαλλήλων, καθώς τόνισε ότι «μιλάμε για 15.000 ανέργους». Σημείωσε μάλιστα ότι είναι «απάτη» αυτά που λέγονται για 1/1 δημοσίους υπαλλήλους. «Δεν είναι 1/1, ο αριθμός στις προσλήψεις, είναι 1/10», ενώ όσον αφορά το φόρο ακίνητης περιουσίας «θα τον πληρώσουμε μειωμένο κατά 15% διότι αν λάβετε υπόψη ότι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες στο τέλος θα πληρώσουμε και πιο πολλά».

Στα λεγόμενα του κ. Στρατούλη αντέδρασε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος είπε: «Όλα τα ξέρετε εσείς. Κάποτε χύνατε κροκοδείλια δάκρυα ότι πρόκειται να γίνουν απολύσεις με τις 2.000 μετακινήσεις, ενώ το 2012 δεν έγινε καμιά», ενώ μίλησε για «κοινωνική έκρηξη», εάν οι δανειστές συνεχίσουν να σφίγγουν τη θηλιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα