Κόντρα για τη φορολογία του πετρελαίου θέρμανσης

Υπερψηφίστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στη δεύτερη ανάγνωσή του την Τρίτη, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής βρέθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί την Πέμπτη στην Ολομέλεια, όπου θα ενσωματωθούν και

νομοτεχνικές αλλαγές που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες επανέρχεται η απαλλαγή φόρου έναντι αποδείξεων και διευθετούνται ζητήματα που είχαν ανακύψει, σχετικά με την φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία με την οποία ζητείται κατ’ αρχήν η επιστροφή στο παλαιό καθεστώς της διαφοροποίησης των φόρων κατανάλωσης των πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης, με όρους Μαρτίου 2011, με τελικό στόχο την κατάργηση κάθε φορολογίας επί του πετρελαίου θέρμανσης.

Βολές, ωστόσο, για τη διαχείριση του ζητήματος των ειδικών φόρων κατανάλωσης, δέχθηκε το υπουργείο Οικονομικών και από το ΠαΣοΚ, με τον Πάρι Κουκουλόπουλο για την εξομοίωση των ειδικών φόρων στο πετρέλαιο, τονίζοντας ότι «Από πουθενά δεν προκύπτει θετικό αποτέλεσμα. Ούτε από την κοινωνία που δοκιμάζεται, ούτε από τα δάση που ερημώνονται, ούτε από το περιβάλλον που καταστρέφεται, ούτε από το ταμείο που είναι μείον, λόγω της δραματικής πτώσης της κατανάλωσης».

Keywords
Τυχαία Θέματα