Κωστής Χατζηδάκης: Συμφωνία με την τρόικα, αλλά όχι με κάθε τίμημα(ΒΙΝΤΕΟ)

Για το «καυτό» θέμα των τραπεζών, τα δημόσια οδικά έργα, τις νέες θέσεις εργασίας και τους δημόσιους υπαλλήλους μίλησε μεταξύ άλλων ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δήλωσε πως πρέπει με συγκεκριμένο σχέδιο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των

τραπεζών. Δήλωσε δε πως «μέσα στη σκοτεινιά υπάρχουν και κάποιες αχτίδες», σημειώνοντας πως μια αχτίδα είναι για τους αυτοκινητόδρομους, η δεύτερη είναι η αύξηση στις εισαγωγές και η σημαντική αύξηση του τουρισμού.

«Παλεύουμε το 2013 να είναι η τελευταία δύσκολη χρονιά και από εκεί και πέρα να αλλάξει το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να σταματήσει η καθοδική πορεία. «Δεν έχει νόημα να βγω ως Μαυρογιαλούρος και να σας πω ότι κατόπιν ευεργεσιών μας το πράγμα θα κανονιστεί και όλα θα λυθούν με έναν μαγικό τρόπο», είπε συγκεκριμένα.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χώρα μπορεί πράγματι να προχωρήσει. Αναφορικά με τις νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν από τα δημόσια οδικά έργα, σημείωσε πως «υπολογίζεται ότι πολύ περισσότερες νέες θέσεις θα δημιουργηθούν», ενώ σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ξεκαθάρισε πως «είμαστε εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης, πρέπει να συμφωνήσουμε με την τρόικα, αλλά όχι με κάθε τίμημα.»

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα