Κωστόπουλος: Δημιουργούμε μία τράπεζα ευρωπαϊκού επιπέδου

«Προχωρούμε στη δημιουργία μίας τράπεζας ευρωπαϊκού επιπέδου, η οποία θα παίζει σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή»,αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή που απέστειλε στους εργαζομένους της Alpha Bank, ο πρόεδρος της τράπεζας κ. Γιάννης Κωστόπουλος,

με αφορμή την ανακοίνωση της συμφωνίας της εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας, από την Credit Agricole.

«Με την εξαγορά της Εμπορικής Τραπέζης, δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα, με σύνολο ενεργητικού περί τα 80 δισ. ευρώ και συντελείται ένα σημαντικό βήμα προς τον εξορθολογισμό του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας», αναφέρει ο κ.Κωστόπουλος.

«Με την απόκτηση της Εμπορικής Τραπέζης, η Τράπεζα ενισχύει τα μεγέθη και την κεφαλαιακή της βάση και ευρίσκεται σε πλεονεκτική θέση εν όψει της περαιτέρω ανακεφαλαιοποιήσεως του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.Στη μακρόχρονη ιστορία της, η Τράπεζα πρωταγωνίστησε στις τραπεζικές εξελίξεις της χώρας, έχοντας αποδείξει ότι αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις. Η απόκτηση και η εν συνεχεία ενσωμάτωση της Εμπορικής Τραπέζης στην Alpha Bank θα δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά και κερδοφορία», επισημαίνει επίσης ο πρόεδρος της Alpha Bank.

Πηγή: www.lykavitos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα