Κούτες για άτομα… ποιητικά!

Αυτές τις ημέρες μετακόμιζε μια φίλη και μαζευτήκαμε η παρέα για να τη βοηθήσουμε. Το σπίτι ήταν άνω κάτω, όλα τα πράγματα ένα βουνό… Και δεν είχαμε κούτες. Ξέρετε, αυτές για τις μετακομίσεις! Έφυγε, λοιπόν, μια φίλη και μας είπε ότι το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρει κούτες και ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούμε, θα επιστρέψει σε λίγο.
Το μόνο που λειτουργούσε σε αυτό το σπίτι ήταν η καφετιέρα! Περιμένοντας τη φίλη, ήπιαμε κι ένα καφέ και τα λέγαμε… Σε λίγο, η αλήθεια είναι πως δεν

άργησε καθόλου, εμφανίστηκε η κολλητή μας με μια κούτα, τι να σας πω, μεγάλη, πολύ γερό χαρτόνι, θα μπορούσε κανείς να μεταφέρει και άνθρωπο με αυτήν… Απορήσαμε όλες πού τη βρήκε και βεβαίως τη ρωτήσαμε να μας πει, να ξέρουμε για την επόμενη φορά.
- Απλούστατο, μας απάντησε, επικοινώνησα με τον Φαήλο στο twitter, να είναι καλά το παλικάρι, και με προμήθευσε μερικές κούτες από αυτές που έχει για έκτακτες ανάγκες! Με διαβεβαίωσε ότι μπορούμε να μεταφέρουμε βαριά αντικείμενα, είναι από χοντρό και ανθεκτικό υλικό και αντέχουν βάρος, στο αυτοκίνητο έχω κι άλλες. Αν δεν σας πειράζει, είναι από μαυρόασπρη τηλεόραση. Οι επόμενες τον παρακάλεσα να είναι από έγχρωμες και LCD.
Μη με ρωτήσετε πού τις βρήκε και σε τι του χρησιμεύουν, νομίζω ότι έχει αρκετές, γιατί –όπως είπε– οι καιροί είναι δύσκολοι και θα τις χρειαστεί. Τι να πω… Μπορεί να μετακομίσει και αυτός. Από πού; Δεν ξέρω. Για πού; Πάλι δεν ξέρω. Μήπως να ρωτήσω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο; Αυτός μπορεί να γνωρίζει. Φίλος του πρωθυπουργού είναι ο κ. Κρανιδιώτης!
Μέσα στον κακό χαμό, να μαζεύουμε, να πετάμε πράγματα, να αμπαλάρουμε τις κούτες, ήλθε για βοήθεια μια ακόμα φίλη, έχοντας μεγάλη όρεξη για βοήθεια. Κρατούσε, μάλιστα, κι ένα βιβλίο και μας υποσχέθηκε ότι στο διάλειμμα που θα κάνουμε θα μας διαβάσει ποίηση, έτσι, για να χαλαρώσουμε λίγο… Αυτή είναι η κουλτουριάρα της παρέας.
Και το διάλειμμα έφτασε με καφέ και ποίηση Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Ναι, του δημοσιογράφου, με το κοστούμι και τα all star, του ΣΚΑΪ. Κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα, έτσι έλεγε η γιαγιά μου, όταν ήθελε να δείξει την ασχετοσύνη κάποιου.
Εντάξει, είμαστε μια χώρα που βγάζει ποιητές, που έχουμε πάρει και Νόμπελ ποίησης… Τι σχέση έχουν αυτά με τον κ. Μπογδάνο; Καμία απολύτως, έτσι το ανέφερα, επειδή στο μαύρο εξώφυλλο του βιβλίου, με τίτλο «ΟΝ», γράφει ποιητική συλλογή.
Προβληματιστήκαμε με τα ποιήματα του… αγοριού απέναντι. Πώς να κλείσουμε τις κούτες; Με τι χρώμα μαρκαδόρο να γράψουμε τι περιέχουν; Και το πιο σημαντικό: Μια φίλη θυμήθηκε τι είχε πει κάποτε ο μεγάλος Γιάννης Τσαρούχης: Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα