Κρήτη: Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική (ΦΩΤΟ)

Δε λένε να κοπάσουν οι πυρκαγιές στην Κρήτη, με τα καθημερινά μέτωπα που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, να χρίζουν την προσπάθεια της Πυροσβεστικής κυριολεκτικά ηρωική. Φωτιές σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε Φοινικιά, Αποπηγάδι και Ρούσσα Εκκλησία Σητείας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά στην Φοικινιά κοντά στο ΤΕΙ Ηρακλείου, ξέσπασε τις πρώτες μεσημεριανές ώρες σε αγροτική περιοχή με τρία Πυροσβεστικά οχήματα και εννιά άνδρες

να βρίσκονται στο σημείο.

Πέντε οχήματα βρίσκονται και στο Αποπηγάδι, στο οποίο η φωτιά που εκδηλώθηκε αντιμετωπίστηκε εγκαίρως αλλά δεν παύει να καίει χορτολιβαδικές εκτάσεις και να καταστρέφει την περιοχή, χωρίς όμως να απειλούνται σπίτια.

Νωρίτερα, στην Ρούσσα Εκκλησία στη Σητεία, στις φλόγες τυλίχτηκε περιοχή σε βουνό, με τις δυνάμεις πυρόσβεσης να καταπολεμούν ακόμα τις μικρές εστίες που έχουμε απομείνει.

Όπως έχουμε επισημάνει, η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ειδικά τις ημέρες με υψηλό δείκτη επικινδυνότητας λόγω θερμοκρασίας και αέρα.

Πηγή: CretePlus.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα