Κυνήγι μαγισσών…, για πλαστά πτυχία και τίτλους σπουδών στους Δήμους

ΣΕ ένα ιδιότυπο κυνήγι μαγισσών…, έχει εξελιχθεί η ιστορία με πλαστούς τίτλους σπουδών προκειμένου να επιτευχθεί η πολυπόθητη πρόσληψη.

Σε πολλές περιπτώσεις η παρουσίαση πλαστών πτυχίων και λοιπών τίτλων έγινε εν γνώσει του δημάρχου και με στόχο πάντα να προωθηθούν άτομα της αρεσκείας και εμπιστοσύνης του.

Με την τροπή των πραγμάτων, άνθρωποι της δημοτικής αντιπολίτευσης καταδίδουν τις κραυγαλέες αυτές περιπτώσεις για λόγους πολιτικής αντεκδίκησης. Μαζί όμως με τις κραυγαλέες και προκλητικές υποθέσεις κατηγορούνται άδικα και πολλοί άνθρωποι που εν πλήρη αφελεία μπορεί να υπέγραψαν μια

απλή δήλωση ή ακόμα και άτομα που πληρούν όλες τις τυπικές προϋποθέσεις.

Πάντως από εδώ και πέρα, το υπουργείο εσωτερικών θα προσφύγει στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ή στη Δικαιοσύνη για να γίνει κάθαρση στο θέμα των πλαστών πιστοποιητικών.

Αυτό ανακοίνωσε με συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος. Παράλληλα με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» προτείνει να ελεγχθούν τα πτυχία όλων όσοι προσελήφθησαν την τελευταία εικοσαετία.

Ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το πελατειακό κράτος που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις και προσθέτει ότι τον έλεγχο πρέπει να αναλάβει ένας ανεξάρτητος φορέας με επικεφαλής μια δικαστική αρχή.

Γ. Σπ. Π.

Keywords
Τυχαία Θέματα