“Κυβέρνηση μέχρι Τετάρτη μεσημέρι”

Κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση

για τη χώρα.

“Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει ειλικρινά την κυβέρνηση και θα μετάσχει σε αυτήν με τρόπο που είναι ο πιο ωφέλιμος για την αποτελεσματική λειτουργία της”, δήλωσε  ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και συμπλήρωσε: “Το ΠΑΣΟΚ δεν θα ακολουθήσει πρακτικές άλλων. Δεν θα είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ούτε αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση. Για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ, πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύγκλιση”, υπογράμμισε.

Ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά πλέον μόνη πρακτική λύση το σχηματισμό κυβέρνησης με τη στήριξη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Πρέπει να σχηματιστεί το ταχύτερο δυνατό. Με βάση τα σημερινά δεδομένα αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέχρι αύριο”. Ωστόσο, όπως επισήμανε, η πρόσκληση του ΠΑΣΟΚ είναι ακόμη ανοιχτή προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μετάσχει στην εθνκή διαπραγματευτική ομάδα.

” Η νέα ΚΟ του ΠΑΣΟΚ θα εξειδικεύσει τον τρόπο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ”, συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι το κρισιμότερο ζήτημα δεν είναι η σύνθεση αλλά η εθνική διαπραγματευτική ομάδα, που θα επιδιώξει την καλύτερη δυνατή αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα