Λαφαζάνης: «Δεν ήξερα ότι η αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλέφτης»

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή, αναφορικά με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο. Ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήξερα ότι η αστυνομία μπορεί να λειτουργεί και ως κλέφτης σε αυτή τη χώρα. Να πηγαίνει χαράματα το πρωί και να εισβάλει στο Πολυτεχνείο, κλείνοντας τους γύρω

δρόμους και να παρουσιάζει εικόνα πολιορκημένης πόλης».

Για τον κ. Λαφαζάνη «προκύπτουν πελώρια ερωτήματα» από την στάση της αστυνομίας, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει σχετικές εξηγήσεις. «Και στο παρελθόν είχε μπει απαράδεκτα η αστυνομία στο Πολυτεχνείο, αλλά είχαν συμβεί επεισόδια», σημείωσε ενώ διερωτήθηκε αν η ΕΛ.ΑΣ. είχε ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές και αν είχε διάλογο μαζί της.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απαράδεκτα και πρωτοφανή πράγματα» επισημαίνοντας: «Αν νομίζετε ότι μπορείτε να μεταφέρετε την ατζέντα την πολιτικής σε ακροδεξιά κατεύθυνση είσαστε μακριά γελασμένοι και μακριά νυχτωμένοι».

«Είστε μια κυβέρνηση αυταρχισμού που κουρελιάζει το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής», κατέληξε.
Απαντώντας η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Σοφία Βούλτεψη επικαλέστηκε τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα που συνέλεξε από τους υπό κατάληψη χώρους στο ΕΜΠ. «Προφανώς από τον κατάλογο που έδωσε η αστυνομία φονικών όπλων που βρέθηκαν, επιβεβαιώνεται ότι υπήρχαν πληροφορίες. Δείτε τον κατάλογο και θα δείτε για τι πράγμα μιλάμε», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε ότι «η αστυνομία για αυτό υπάρχει όταν έχει πληροφορίες πρέπει να προχωρά σε επιχειρήσεις για να μην έχουμε δεινά».

Έντονα αντέδρασε για όσα είπε ο κ. Λαφαζάνης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Β. Οικονόμου λέγοντας ότι «δεν γίνεται όταν βρίσκουμε αντικείμενα με τα οποία μπορεί να γίνει χρήση για να γίνει κλωτσοπατινάδα στην Αθήνα, να ενιστάμεθα». «Ναι στο άσυλο όταν μιλάμε για διακίνηση των ιδεών, αλλά όταν μιλάμε για γκάγκστερ τότε κάτω τα χέρια, διότι εκεί μιλάμε όχι για αστυνομική τάξη αλλά για δημοκρατική τάξη», είπε στον κ. Λαφαζάνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα