Λαύριο: Εντοπισμός ιστιοφόρου με 56 λαθρομετανάστες

Η Λιμενική Αρχή Λαυρίου ενημερώθηκε χθες βράδυ, Κυριακή για την ύπαρξη ενός ύποπτου σκάφους στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νήσου Αγίου Γεωργίου.
Στο σημείο κατέπλευσε άμεσα πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος διαπιστώνοντας ότι επρόκειτο για το ιστιοφόρο «IDYLLE 5» Ν.Π. 4694, στο οποίο επέβαιναν αλλοδαποί, διαφόρων εθνικοτήτων, καθώς και δύο αλλοδαποί κυβερνήτες .
Ο ένας εκ των δύο διακινητών αποπειράθηκε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα, όμως περισυνελέγη άμεσα από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού του Λιμενικού.
Στη συνέχεια, το ιστιοφόρο κατευθύνθηκε προς τις ακτές,

όπου αποβιβάστηκε ο δεύτερος διακινητής, με αποτέλεσμα το σκάφος να μείνει ακυβέρνητο.
Το «IDYLLE 5», αφού ακινητοποιήθηκε, οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού στο λιμάνι του Λαυρίου, όπου κατέπλευσε και προσδέθηκε με ασφάλεια.
Οι 56 αλλοδαποί (55 άνδρες και μία γυναίκα) επιβαίνοντες του ιστιοφόρου, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, συνελήφθησαν για απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο 35χρονος αλλοδαπός κυβερνήτης του σκάφους συνελήφθη και κρατείται.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου διενεργείται προανάκριση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του έτερου διακινητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα