Λάβρος ο Βαξεβάνης για τους Έλληνες ολιγάρχες…

Με άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη έκδοση των New York Times, με τίτλο «Η σαθρή δημοκρατία της Ελλάδας», ο Κώστας Βαξεβάνης αρθρογραφεί με κύριο θέμα την ολιγαρχία που κατά τη γνώμη του επικρατεί στην Ελλάδα, ενώ μέσα από τη δική του αφήγηση για τη λίστα Λαγκάρντ παρουσιάζει αρκετές προτροπές προς το λαό,τους δημοσιογράφους

και τους πολιτικούς

Παρομοιάζοντας τη δημοκρατία με το ποδήλατο, αν δηλαδή δεν κάνεις συνέχεια πετάλι πέφτεις, ξεκινά από την εποχή της χούντας του 1974, που κατά τη γνώμη του δημιουργήθηκε ένα υβρίδιο δημοκρατίας.

Η περιγραφή της κρίσης στην Ελλάδα από τον δημοσιογράφο γίνεται μέσω ευφυολογημάτων και εκφράσεων κλισέ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ελίτ των πλουσίων και στην επιρροή που ασκούν στο πολιτικό σκηνικό λέγοντας«Μερικές φορές αγοράζουν μια ποδοσφαιρική ομάδα προκειμένου να αποκτήσουν την λαϊκή υποστήριξη και να κάνουν τα εγκλήματά τους με την υποστήριξη του λαού, όπως έκανε ο βαρόνος ναρκωτικών Pablo Escobar στην Κολομβία και ο ηγέτης των παρακρατικών στη Σερβία Arkan».

Από τα καυστικά σχόλιά του δεν ξεφεύγει ο Ευάγγελος Βενιζέλος και το φορολογικό που ο ίδιος εισήγαγε ως υπουργός Οικονομικών το 2011. Στη συνέχεια μίλησε στο κοινό της αμερικανικής εφημερίδας για τη λίστα Λαγκάρντ, τη δημοσίευση της από το περιοδικό του που τον οδήγησε στα δικαστήρια λέγοντας μάλιστα «κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τα ελληνικά media ήταν απόντα αν και το θέμα ήταν στη κορυφή του διεθνή τύπου»,αναφέροντας μάλιστα πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έκανε καμία δήλωση για την δημοσίευση της λίστας.

Ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει ότι φεύγοντας από το Υπουργείο Οικονομικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε μαζί του τη λίστα, και μόνο όταν ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε στους Financial Times ότι δεν παρέλαβε ποτέ τη λίστα, αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να την παραδώσει στο γραφείο του πρωθυπουργού χωρίς να ερωτηθεί ποτέ γιατί καθυστέρησε.

Η περιγραφή του σταματά στην προκαταρκτική εξέταση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου αναφέροντας ότι οι Έλληνες πρέπει να μάθουν να οδηγούν και πάλι το ποδήλατο της δημοκρατίας «απαιτώντας να σταματήσει η εξαπάτηση και η διαφθορά. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να αντισταθούν αντισταθούν στη χειραγώγηση και να ανακαλύψουν ξανά το δημοσιογραφικό χρέος τους και η κυβέρνηση να αναβιώσει την αρχαία κληρονομιά της δημοκρατίας αντί να σκοτώνει τον αγγελιοφόρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα