Λέτα: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ενωμένη μόνον από ένα νόμισμα»

Ο ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωσε ότι η Ευρώπη «δεν μπορεί να είναι ενωμένη μόνον από ένα νόμισμα» και ότι έχει ανάγκη από περισσότερη πολιτική ολοκλήρωση για να διαδραματίσει πλήρως το ρόλο της.

«Μια ήπειρος όπως η δική μας δεν μπορεί να είναι ενωμένη μόνο από το νόμισμα» δήλωσε ο Λέτα ενώπιον των ιταλών γερουσιαστών, οι οποίοι συνεδρίασαν για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του, και υπογράμμισε πως οι χώρες-μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μοιραστούν «ένα κοινό πεπρωμένο».

«Από το προ 20ετίας ευρωπαϊκό σχέδιο,

μόνον ένα πράγμα έγινε: το ενιαίο νόμισμα. Και, αν δεν υπάρχει παρά το ενιαίο νόμισμα, ο υπόλοιπος (ευρωπαϊκός) μηχανισμός δεν δίνει απαντήσεις στις προσδοκίες των πολιτών» τόνισε ο Λέτα.

«Αυτό που μας συμβαίνει», ο φαύλος κύκλος μιας οικονομίας στην οποία καταναλωτές και επιχειρήσεις δεν επενδύουν πλέον, «συμβαίνει και αλλού στην Ευρώπη. Αν δεν έχουμε την ικανότητα να δούμε μακριά στο μέλλον, όλοι μαζί, δεν θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός τόνισε ότι η κυβέρνησή του δεν θα καταφέρει να κρατηθεί για περισσότερους από 18 μήνες εάν δεν λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα