Δήμαρχοι και γιατροί «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή (ΦΩΤΟ)

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία από την έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Στη λίστα εμπλέκονται ονόματα γιατρών, δημάρχων, περιφερειαρχών, προέδρων επιτροπών, διαιτητών ποδοσφαίρου και δημοσιογράφων οι οποίοι αποκρύπτουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Σύμφωνα με την έκθεση, «πρωταθλητές» στην απόκρυψη στοιχείων για το 2013 αναδεικνύονται οι τοπικοί άρχοντες, με 75 καταγεγραμμένες περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιπτώσεις περιφερειαρχών.

Ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ

(62), 48 πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημόσιου, 37 μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφοι και επτά διαιτητές ποδοσφαίρου.

Στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή.

Η Αρχή για την αντιμετώπιση του μαύρου χρήματος, δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν, από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρώ αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Αρχή παρέπεμψε στον αρμόδιο εισαγγελέα, εντός του 2013, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» , καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.

The post Δήμαρχοι και γιατροί «πρωταθλητές» στη φοροδιαφυγή (ΦΩΤΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
listanikoloudi
Τυχαία Θέματα