Λοβέρδος: Ποινικοποίηση της σεξουαλικής πράξης χωρίς προφύλαξη

Έπειτα από τα κρούσματα μετάδοσης του ιού του AIDS από εκδιδόμενες οροθετικές γυναίκες (φορείς του ιού HIV), ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ανέφερε ότι στη σεξουαλική πράξη χωρίς προφύλαξη η ευθύνη μοιράζεται, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να ποινικοποιηθεί.

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι: «Το 50% της ευθύνης έχει η εκδιδόμενη γυναίκα και το άλλο 50% έχει ο πελάτης. Έπρεπε να δημοσιοποιούνται και οι δικές τους φωτογραφίες, διότι η απροφύλακτη επαφή με εκδιδόμενες γυναίκες είναι πολύ σοβαρό ζήτημα αφενός δημόσιας υγείας αφετέρου κοινωνικής απαξίας. Πρόκειται για θέμα βαρύτατης αμέλειας, η οποία συνορεύει απόλυτα με τη γαϊδουριά».

Επίσης, όσον αφορά στο θέμα της δημοσιοποίησης της φωτογραφίας της 22χρονης Ρωσίδας, ο υπουργός Υγείας είπε - όπως είχε πει νωρίτερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοΐδης - ότι στην περίπτωση αυτή «...συγκρούεται το αγαθό του ατομικού δικαιώματος του απορρήτου γύρω από τα ιατρικά θέματα κάθε προσώπου με το κοινωνικό δικαίωμα στην υγεία των υπολοίπων, που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με το πρώτο πρόσωπο. Τι φταίει η σύζυγος, η φίλη, η σύντροφος ενός ανθρώπου που πηγαίνει χωρίς να πάρει προφυλάξεις με εκδιδόμενη γυναίκα; Ποιος θα προστατεύσει όχι αυτόν που διέπραξε βαρύτατης κοινωνικής απαξίας ενέργεια, αλλά τον άλλον που είναι άμοιρος ευθυνών;».

Η ενέργεια αυτή - πρόσθεσε - είχε και τα θετικά της, αφού έσωσε τη ζωή τριών ανθρώπων, οι οποίοι έσπευσαν να λάβουν αντιρετροϊκή αγωγή εντός 48 ωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα